Reizen.be > Door de Jamaicaanse jungle op een bamboevlot
Bamboevlotvaren

Door de Jamaicaanse jungle op een bamboevlot

Jamaica is op verschillende manieren te ontdekken. Je kunt de verschillende kustplaatsen ontdekken met de auto, mooie wandelingen maken door de vele natuurgebieden of boottochten maken door het moeras. Wanneer je echt iets origineels wilt meemaken, denk dan eens aan bamboevlotvaren of bamboo rafting. Deze activiteit is in Jamaica erg populair en daarnaast geschikt voor de hele familie. Op een handgemaakt bamboevlot vaar je met een kapitein over de verschillende rivieren van het eiland. Alles gaat op een hele relaxte manier. Zó relaxt dat je vanaf het vlot dieren aan de kant kunt zien en kunt genieten van het gefluit van de vele vogels. Het vlot is zo’n negen meter lang en weegt ongeveer 350 kilo. Het is verrassend stabiel, dus voor de veiligheid hoef je niet bang te zijn. Er zijn ook varianten met een bankje waar je romantisch met je partner op kunt zitten. In dit artikel lees je alles over het bamboevlotvaren op de verschillende rivieren van Jamaica.

Bamboevlotvaren
© Jamaica Tourist Board

Martha Brae
De rivier Martha Brae is één van de populairste rivieren voor het bamboevlotvaren. De rivier ligt in het Cockpit Country natuurgebied, dat gekenmerkt wordt door de vele grotten die er in dat gebied te vinden zijn. De rivier begint bij het plaatsje Windsor. Er worden veel romantische tochten voor stellen aangeboden. Deze tochten duren één tot anderhalf uur. De omgeving van de Martha Brae rivier is tropisch en staat vol met bamboe en andere soorten exotische flora. Langs de oevers van de rivier is het vaak mogelijk een kokosnoot of een flesje Red Stripe te kopen, het meest typische biertje van Jamaica. De rivier is naast de indrukwekkende natuur, ook beroemd om een oude legende die tijdens de vlottocht wordt verteld. Martha Brae was een heks die behoorde tot de Arawaks, een oorspronkelijk volk op Jamaica. Toen de Spanjaarden aankwamen op het eiland en hoorden van al het goud dat dit volk zou bezitten, besloten ze de heks gevangen te nemen en haar te dwingen hen naar het goud te brengen. Martha leidde de Spanjaarden naar een grot, waarna ze bij aankomst plotseling verdween. De Spanjaarden probeerden uit de grot te ontsnappen, maar Martha had de koers van de rivier voorgoed veranderd, waardoor alle Spanjaarden overspoeld werden en verdronken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Rio Grande
Bij Port Antonio kun je een bamboevlottocht maken over de rivier Rio Grande. Deze rivier loopt door de Blue Mountains en is zeer indrukwekkend. Er zijn geen wegen dus je bevindt je echt in de natuur. Onderweg kun je genieten van een drankje dat langs de oevers wordt verkocht.

Great River
De Great River is ook een zeer populaire rivier voor bamboevlotvaren. De rustige rivier loopt door een indrukwekkende jungle setting. Er zijn hier veel te ontdekken, dus als je een vogelliefhebber bent, is het zeker een aanrader hier een tocht te boeken. Ook voor stellen worden vele tochten georganiseerd met de speciale vlotten die beschikken over een knus tweezits bankje.

Bamboevlotvaren
© Jamaica Tourist Board

White River
Bij Ocho Rios in het noorden van het Caribische eiland kun je bamboevlotvaren over de White River. Ook deze rivier doet niet onder qua prachtige natuur en de rust die je onderweg tegenkomt. Geniet van de vele verschillende indrukwekkende plantensoorten. De kapitein van het vlot kan goed vertellen over wat je onderweg allemaal tegenkomt.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *