Reizen.be > Natuurliefhebbers houden hun adem in op Jamaica
Orchidee

Natuurliefhebbers houden hun adem in op Jamaica

Majestueuze watervallen, weelderige landschappen en grootse rivieren zijn slechts enkele must-sees van de prachtige natuur die Jamaica te bieden heeft. Ontdek zelf waarom Errol Flynn en talloze anderen Jamaica hebben betiteld als de mooiste plek die ze ooit hebben gezien.

Orchidee
© Jamaica Tourist Board

Cockpit Country
In de parochies Trelawny en Saint Elizabeth vind je Cockpit Country. Op deze historische plek konden de Maroons in 1738 de Britten dwingen om een vredesverdrag te tekenen. Tegenwoordig is het landschap vooral gekend vanwege zijn grote diversiteit aan planten en dieren, zijn speciale geologie en als thuisbasis van één van de belangrijkste Maroon-gemeenschappen van Jamaica.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

De zogenaamde ‘cockpits’ ontstaan omdat kalksteen, de overheersende grondsoort in dit gebied, geen water vasthoudt. Daarom sijpelt regenwater door scheuren en kloven naar beneden, waardoor er op termijn een landschap van kuilen en valleien is ontstaan. Onder het oppervlak van Cockpit Country bevinden zich honderden rivieren, grotten en beken, die gekend zijn bij liefhebbers van speleologie.

Vanaf Clarks Town, de laatste grote stad in het noorden van Cockpit Country, loopt er een weinig gebruikte weg door de westelijke rand van de Cockpits tot in het Albert Town-gebied. Het is een schilderachtige rit die door de kleine gemeenschappen van Kinloss en Barbeque Bottom slingert. Onderweg kan je genieten van fantastische vergezichten en opmerkelijke geologische formaties. Al wandelend kan je zeldzame dieren en planten spotten, waaronder honderden orchideeën die in het wild groeien aan de zijkanten van de heuvels.

Blue en John Crow Mountains
© Jamaica Tourist Board

Blue Mountains
De Blue Mountains vind je op een half uur rijden van Kingston. Met zijn 45 km is het de grootste bergketen van Jamaica. Je kan de berg het best te voet bezoeken, er zijn speciale wandelpaden aangelegd. Verspreid over enkele dorpen op de berg kan je nog overblijfselen van het koloniale verleden van Jamaica terugvinden.

Een bezoek aan de Blue Mountains is niet compleet zonder een excursie naar een koffieplantage. De koffie van de Blue Mountains wordt door fijnproevers als één van de besten ter wereld bestempeld.

Een nachtelijke beklimming van De Blue Mountain Peak, met zijn 2256 meter de hoogste piek van het eiland, is een onvergetelijke belevenis. Na een hele nacht wandelen, kan je op de top de zonsopgang aanschouwen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

De moerasgebieden van de South Coast
Black River Great Morass is het grootste zoetwatermoeras van het eiland, bestaande uit een laag moerasland met kalkstenen eilanden en een hoger moeras met vele zijrivieren, beken, ondiepe vijvers en een dijksysteem. Het is een belangrijk vogelgebied voor onder andere de West-Indische fluiten eend, de bijna uitgestorven Caribische koet en de witte kroonduif. Daarnaast zijn er grote aantallen Bonte Fuut en meeuwen te zien. De Black River Upper Morass bevat een commerciële viskwekerij en wordt gebruikt voor de teelt van suikerriet en begrazing van vee. Wil je graag vogels spotten? Rij dan langs de dijkweg en ontdek de verschillende vijvers en randmoeraslanden met eigen ogen.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *