Reizen.be > Verona, de onbekende Italiaanse parel

Verona, de onbekende Italiaanse parel

Verona, gelegen tussen Venetië en Milaan, is vooral gekend als città dell’amore. Dat heeft de stad te danken aan Shakespeare die de stad gebruikte als decor voor zijn verhaal Romeo en Julia. Een bezoekje aan het huis van Julia kan dan ook niet ontbreken tijdens je tripje in Verona maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Ga op ontdekking en laat je verwonderen door de fotogenieke hoekjes en de prachtige uitzichten van de stad.

Bezienswaardigheden Verona

Het huis van Julia
Ben je een romanticus? Breng dan zeker een bezoekje aan het huis van Julia, waar de liefde hoogtij viert. Het huis werd gebruikt in de film Letters to Juliet uit 2010. Op het kleine binnenkoertje vind je een standbeeld van Julia. De legende zegt dat je over haar rechterborst moet wrijven als je een mooi fortuin en geluk in de liefde wil nastreven. Wil je graag op het beroemde balkon staan, dan moet je naar binnen. Vanaf de slaapkamer bereik je het balkon en kun je je eigen balkonfoto maken. Het enige wat je nog nodig hebt, is een Romeo.

Arena van Verona
Tijdens je verblijf in deze prachtige stad moet je zeker de arena van Verona bezoeken. Je bereikt de arena via Piazza Brà, één van de grootste pleinen in Europa. De arena zelf is één van de grootste antieke, Romeinse amfitheaters ter wereld. Dit bekendste bouwwerk van Verona getuigt van een staaltje topvormgeving. Waar je ook in de arena staat, je hebt overal de perfecte akoestiek. Dat maakt het de perfecte plek om opera’s en concerten op te voeren, wat ook nu nog regelmatig gebeurt.

Ponte Pietra
De Adige rivier splitst de prachtige stad in twee delen. Over de rivier bouwde men de voetgangersbrug Ponte Pietra. De brug is prachtig om te zien met zijn vijf bogen, die uit verschillende tijdperken stammen. Kuier gerust even over de brug, het uitzicht over de omgeving en de rivier is adembenemend.

Torre dei Lamberti
Wil je graag een panoramisch uitzicht over de stad hebben? Beklim dan de Torre dei Lamberti. Nadat je 84 meter geklommen hebt, heb je een prachtig uitzicht over het oude stadscentrum, het bruisende Piazza delle Erbe en de mooie heuvels met stadspaleizen en de andere bezienswaardigheden van Verona.

Daguitstap naar Venetië
Venetië is gemakkelijk bereikbaar vanaf Verona. Je kunt een auto huren in Verona en in minder dan anderhalf uur sta je in de stad van de kanalen. Kuier over het San Marco plein, bezoek de Basilica di San Marco, beklim de Campanile en maak een rondvaart met een gondel voor je terug naar Verona vertrekt.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *