Reizen.be > Ontdek de magnifieke natuur van Jamaica
Blue Mountains

Ontdek de magnifieke natuur van Jamaica

Jamaica heeft heel erg veel te bieden. Zowel paradijselijke stranden, heerlijke drankjes, typische Caribische gerechten, reggae muziek, maar ook schitterende natuurgebieden, waarvan een deel op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Als je houdt van mooie wandelingen door het groen en de bergen en graag exotische flora en fauna spot, dan is een reis naar Jamaica zeker te overwegen. In dit artikel lees je alles over de bekendste natuurgebieden van dit Caribische eiland.

Blue Mountains
© Jamaica Tourist Board

Blue Mountains
In het oosten van het eiland ligt het John Crow Mountain National Park. Sinds 2015 is dit park opgenomen in de lijst van UNESCO. Het meest beroemde in dit park zijn de Blue Mountains, die hun naam danken aan de mist die er altijd hangt. Het park is heel rijk aan flora en fauna, er zijn zo’n 800 verschillende planten te vinden en 200 verschillende vogelsoorten. Het park beslaat 78.000 hectare en de hoogste piek van de Blue Mountains is 2.256 meter hoog. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de noordzijde van Port Antonio, Buff Bay en hoofdstad Kingston. Het gebied is dik bebost en dus helemaal groen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Cockpit Country
In het Midwesten van Jamaica ligt Cockpit Country. Hier is unieke cultuur en natuur te vinden. Omdat de ondergrond van kalksteen is, zijn er veel grotten en ondergrondse rivieren. De oorspronkelijke bewoners van Jamaica gebruikten vroeger dit gebied als vluchtoord om aan de Engelse soldaten te ontsnappen. Cockpit Country is een beschermd gebied van 23.000 hectare. Het aanzicht van het gebied is uniek door de erosie die het bergachtige landschap in miljoenen jaren heeft gevormd. Een van de beroemdste grotten is de Windsor Cave.

Black River Great Morass
Naast bergen en grotten, zijn ook moerassen een belangrijk onderdeel van de natuur van Jamaica. Bij het stadje Black River in het zuidwesten van het eiland kun je het moeraslandschap goed bekijken. In de moerassen om het stadje heen is het mogelijk een boottocht te maken en op zoek te gaan naar krokodillen en zeldzame vogels. Er leven in het moeras nog zo’n 400 spitssnuitkrokodillen. Een ander dier dat hier leeft, is de lamantijn, oftewel zeekoe. Deze dieren zijn enorm groot, ze kunnen uitgroeien tot zo’n vier meter. De meeste boottochten door het gebied duren twee uur. Naast al deze dieren, kun je ook veel bijzondere planten tegenkomen, zoals bamboe, varens en mangrovebomen. In het oosten ligt Treasure Beach, dat gekenmerkt wordt door het zwarte zand.

Orchidee
© Jamaica Tourist Board

Bijzondere Flora en Flauna
Zoals wel duidelijk mag zijn, is er in Jamaica veel zeldzame en bijzondere flora en fauna te vinden. In het John Crow Mountain National Park bijvoorbeeld kun je de op één na grootste vlinder ter wereld tegenkomen, de Papilo Homerus. Als je van vogelspotten houdt, moet Jamaica hoog op je lijstje vakantiebestemmingen staan. In geen enkel ander Caribisch gebied vind je meer inheemse vogelsoorten dan op dit eiland. De nationale vogel is een levendig gekleurde Doctor Bird. Hij is blauw-groen en heeft een lange staart. Ook op floragebied heeft Jamaica een indrukwekkend aanbod. Er zijn maar liefst 800 verschillende plantensoorten te vinden, waaronder 200 verschillende soorten orchideeën. Vele soorten zijn alleen te vinden op het eiland en nergens anders ter wereld. Ook aan indrukwekkende varens is het eiland rijk.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *