Reizen.be > Ocho Rios/Runaway Bay: vol attracties en bezienswaardigheden
Ocho Rios

Ocho Rios/Runaway Bay: vol attracties en bezienswaardigheden

Ocho Rios/Runaway Bay is één van de vele mooie regio’s van het Caraïbisch eiland Jamaica. Het heeft een fantastisch tropisch landschap en perfecte, hagelwitte zandstranden en baaien. Bovendien ligt Ocho Rios in de bloemenregio van Jamaica. De streek is zeer heuvelachtig en biedt veel verschillende activiteiten voor toeristen. Of je nu van de wilde natuur, van actie en spanning houdt of van lekker niks doen, een bezoek aan deze regio zal je wel bevallen. In dit artikel krijg je tips over wat je allemaal kan doen: een kleine bloemlezing van diverse activiteiten.

Ocho Rios
© Jamaica Tourist Board

Waar is de regio van Ocho Rios bekend om?

Er zijn veel dingen te doen in Ocho Rios waaronder het spotten van vogels in het regenwoud, zip-lining, waarbij je rakelings langs de bomen scheert, of een adembenemende tocht met een bobslee. En wat denk je van het bezoeken en beklimmen van verschillende watervallen? Of het bezoeken van grotten waar ooit slaven schuil hielden?

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Mystic Mountain, een attractiepark voor het hele gezin

De beste weg naar de top van een heuvel van Mystic Mountain, met uitzicht op de cruisehaven Ocho Rios, is via een geavanceerde stoeltjeslift die je over en langs boomtoppen laat zweven. Het prachtige uitzicht is een attractie op zich. Op de top is een bar, een restaurant en een klein museum als ode aan de vele bekende Jamaicaanse sporters. Verder een zwembad met glijbaan, een uitzichttoren, een bobslee baan, een kolibrie tuin en nog veel meer. Het park is een populaire plek voor volwassenen en kinderen van bijna alle leeftijden.
Praktische tip: Mystic Mountain in Ocho Rios is zeven dagen per week geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Ocho Rios
© Jamaica Tourist Board

Bobslee in Jamaica

Wie avontuurlijk is aangelegd, komt ruimschoots aan zijn trekken tijdens een adembenemende bobsleetocht in de vorm van een achtbaan. Deze bijna 900 meter lange rit neemt je mee door tropische landschappen met alleen de kracht van de zwaartekracht. De sleeën hebben remmen zodat rijders de controle kunnen houden wanneer ze genieten van de panoramische zichten onderweg. Ervaar je eigen ‘Coolrunning-tocht’.

Vliegen door het regenwoud met een zip-line

Je maakt een reis door de toppen van het regenwoud en krijgt echt te zien hoe prachtig het gebied is vanaf de zip-line. De bomen zijn verbonden met een aantal lijnen, elk met verschillende uitzichten op de kustlijn en het regenwoud. In de directe omgeving kan dit bij de Dunn’s River Falls, Mystic Mountain en Chukka Caribbean.

Actief en waterval beklimmen

In de direct omgeving zijn verschillende watervallen zoals Konoko Watervallen, watervallen bij Irie Blue Hole en de bekendste zijn de Dunn’s River Falls. Bij de laatste beklim je de watervallen vanaf het strand over de lengte van ca. 180 meter en een hoogte van ca. 57 meter. Wedden dat je het een 2de keer wilt doen !! Tip: bezoek de watervallen vroeg in de ochtend of later in de middag. Dan is het normaliter heerlijk rustig.

Dunns River Falls
© Jamaica Tourist Board

In het water, in de lucht of … onder de grond

Alsof al dat moois bovengronds nog niet genoeg is, heeft Jamaica ook onder het aardoppervlak een natuurlijke weelde te bieden. Denk hierbij maar aan de Green Grotto Caves. Een tocht door een labyrint van grotten en holen is niet alleen een speleologendroom. Een mysterieus avontuur staat je te wachten in een onderwereld die nog voor een groot deel onontdekt gebleven is.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Watersport of paardrijden

Ook genieten van watersportactiviteiten staat hoog in het vaandel in Ocho Rios. Zeilen of duiken is bijvoorbeeld een geweldige manier om het eiland op een andere wijze te ontdekken. Maar je kan ook proberen te peddelen en zelfs varen op een bamboevlot, in Jamaica noemen ze dat ‘Bamboo rafting’. Paardrijden tijdens een zonsondergang blijft eveneens een unieke belevenis en kan in de directe omgeving van Ocho Rios.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *