Reizen.be > Ontdek het idyllische Port Antonio op Jamaica
Frenchman's Cove

Ontdek het idyllische Port Antonio op Jamaica

De meeste reizigers die Jamaica bezoeken, trekken naar Montego Bay,  Ocho Rios en Negril, drie prachtige locaties op het eiland. Hierdoor vergeten ze echter de bijzondere regio van de plaats Port Antonio te bekijken, dit is misschien wel het juweeltje van Jamaica. Nochtans hebben het stadje en zijn omgeving heel wat te bieden.

Frenchman's Cove
© Jamaica Tourist Board

Frenchman’s Cove

Frenchman’s Cove is misschien wel een van de meest idyllische baaien van het eiland. Al decennia lang trekt het gelijknamige resort, en verschillende boetiek hotels in de nabije regio, hier tal van beroemdheden aan. Dit stukje kust is dan ook erg idyllisch en de vele luxueuze villa’s geven het een extra charme. Frenchman’s Cove is vooral wereldberoemd omwille van zijn strand. Om toegang te krijgen tot dit afgelegen strand betaal je een toegangsprijs. De prijs is het absoluut waard gezien de indrukwekkende setting van de baai en het strand tussen de tropisch begroeide rotsen, waar ook een rivier in de oceaan uitmondt. Het is echt een plaatje dat zo op een postkaartje hoort. De helderblauwe lagune is ook een prima zwemplek. Zo kan je er vanaf schommels in het water springen. Let wel dat de temperatuur van het water erg verschillend kan zijn door de mix van het warme Caraïbische zeewater en het koele zoete water van de rivier. Ter plaatse vind je ook nog verschillende voorzieningen en een bar / restaurant.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Blue Lagoon

Als je maar niet genoeg krijgt van helderblauw water, is de Blue Lagoon een echte aanrader. Dit is tevens ook de locatie waar de gelijknamige film werd opgenomen. De Blue Lagoon ligt zo’n tien kilometer ten oosten van Port Antonio en is omring door steile heuvelflanken en een dichtbegroeide vegetatie. Ondanks dat het meertje altijd de moeite waard is, kan de kleur ervan doorheen de dag veranderen. Het water is een mix tussen zoet en zout water afkomstig van de Caraïbische zee en zoetwaterbronnen. Wie zich waagt aan een zwempartij zal dit ook voelen door de afwisselende temperaturen. Zo is het water van de Caraïbische zee heerlijk warm, terwijl het water van de ondergrondse rivier ijskoud kan zijn. Ter plaatse kan je ook nog een korte boottocht boeken naar het nabijgelegen Cocktail Beach en Monkey Island.

Blue Lagoon
© Jamaica Tourist Board

Rio Grande rafting

Het is onmogelijk om Port Antonio te bezoeken en je niet te wagen aan een rafting op de Rio Grande. Op een bamboevlot dan nog wel! De naam doet misschien iets huiveringwekkends vermoeden, maar in feite gaat het om niets meer dan een rustig vaartochtje op de rivier terwijl je regelmatig stopt voor kokosnoten, een verfrissend drankje in een van de lokale bars langs de rivier of het horen van een verhaal. De vaartocht met een bamboevlot op de Rio Grande duurt zo’n drie uur en brengt je doorheen prachtige junglelandschappen en plantages. De bamboevlotten werden oorspronkelijk gebruikt om bananen te transporteren langs de rivier. Een vaartochtje is een ideale activiteit voor families of een groep vrienden, maar kan evengoed een romantisch uitje zijn. Zo kun je onderweg stoppen voor een drankje of zelfs een maaltijd nemen op de oevers van de rivier. Ben je dit van plan, dan reserveer je beter bij je vertrek, zodat je maaltijd helemaal klaarstaat bij aankomst.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *