Reizen.be > Pure idylle aan de South Coast van Jamaica
Krokodil

Pure idylle aan de South Coast van Jamaica

Op twee uur rijden ten zuiden van de internationale luchthaven van Montego Bay vind je de zuidkust van Jamaica, een prachtig tropisch landschap met een adembenemend uitzicht. Eeuwenoude (plantage) huizen, kleine vissersdorpen, lange stranden en rotskust, natuurlijke watervallen en moerasgebieden geven vakantiegangers een gevarieerd aanbod aan avontuur, verwondering en ontspanning. De schoonheid van de zuidkust is onberispelijk en de fauna en flora is er vrijwel onaangetast. De steden Mandeville, Treasure Beach, Black River en Whitehouse zijn pittoresk en uitnodigend. De zuidkust van Jamaica is uitermate geschikt voor een rustige vakantie, ver weg van de drukte.

Krokodil
© Jamaica Tourist Board

Krokodillen spotten in de Black River
Tijdens een boottocht van anderhalf uur vaar je zes mijl door het grootste moerasgebied van Jamaica, Black River Great Morass, en over de grootste rivier van Jamaica, Black River. Je kan er niet alleen meer dan 100 soorten vogels spotten maar ook de met uitsterven bedreigde Zuid-Amerikaanse krokodil laat zich graag zien. Hoewel er vroeger veel op deze dieren werd gejaagd, worden de krokodillen dezer dagen beschermd en is er een jachtverbod. Momenteel leven er een paar honderd stuks rond het zuidelijke deel van het eiland.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

YS Falls
YS Falls opende zijn deuren in 1992. Hier krijg je de mogelijkheid om van de schoonheid van de watervallen te genieten, omringd door weelderige tuinen en prachtige eeuwenoude bomen. De YS Falls bestaan uit zeven watervallen, waarvan er verschillende in natuurlijke poelen stromen, en hebben een hoogte van 36 meter. Er is ook een natuurlijk zwembad dat gevoed wordt door ondergrondse en bovengrondse bronnen. Ook de avonturiers kunnen hier hun hartje ophalen: 12 meter boven de waterval is er een zipline aanwezig, je kan vanaf een touw op één van de plateaus in het water plonzen.

YS Falls
© Jamaica Tourist Board

Appleton Rum distilleerderij
Appleton Estate, gelegen in Cockpit Country in de Nassau-vallei, is de thuisbasis van de beste rum ter wereld. Op dit glorieus en vruchtbaar land in het hart van Jamaica heeft men van rum produceren een ambacht gemaakt. Elke stap in het proces wordt zorgvuldig beheerd, van de selectie van het suikerriet dat op het landgoed wordt geteeld, tot de natuurlijke gistcultuur die wordt gebruikt bij de gisting. Appleton Estate is uniek als het oudste suikerlandgoed en de oudste distilleerderij van Jamaica.

Appleton Estate is één van de weinige rums in de wereld die een terroir claimt, en er zijn maar weinig terroirs zo uniek als de Nassau-vallei. Een terroir is een verzameling unieke weer-, bodem- en geografische afbakeningen die een eigen kwaliteit aan de rum verlenen. De rum wordt al meer dan 265 jaar hier gemaakt en representeert de warmte, de passie en de unieke geest van Jamaica. Dagelijks, behalve op zondag, worden er tours georganiseerd in deze rum distilleerderij. Hou je klaar voor een authentieke, multi-sensorische rumervaring met onder andere een interactieve rondleiding doorheen de geschiedenis van het landgoed en een begeleide proeverij.

Wil je nog meer van deze rum genieten, dan kun je dat ook doen in een unieke bar op – of moeten we zeggen ‘naast’ – het eiland. Pelican Bar is een unieke attractie aan de Zuidkust en staat op palen midden in de Caribische Zee. Je bereikt de bar per boot. Het hoeft niet gezegd dat dit een unieke attractie is.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *