Reizen.be > Gaan we iets drinken in Jamaica?
Pelican Bar

Gaan we iets drinken in Jamaica?

Het Caribische eiland Jamaica is een ware belevenis. Het staat natuurlijk op de eerste plaats bekend om de swingende reggaemuziek. Het binnenland is prachtig groen en bergachtig en de kust ligt vol met paradijselijke zandstranden met een helderblauwe zee, waar veel koraal te vinden is. Daarnaast is Jamaica beroemd om verschillende soorten dranken zoals het biermerk Red Stripe en rum. De beste plekken om deze drankjes te nuttigen, zijn de vele spectaculaire bars aan en op zee die Jamaica rijk is. In dit artikel lees je ter inspiratie alles over 5 Jamaicaanse bars aan zee die je niet mag missen.

Pelican Bar
© Jamaica Tourist Board

Pelican Bar (South Coast)
Dit is waarschijnlijk de beroemdste bar van het eiland. Het ontstaan van deze bar is een leuke anekdote. Eigenaar Floyd Forbes droomde ooit over een magische bar op palen midden in op zee. Hij besloot zijn droom letterlijk waar te maken en bouwde de Pelican Bar, waar in het begin voornamelijk hijzelf en zijn vissersvrienden samen kwamen voor een biertje. Het duurde niet lang of de bar werd één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. De enige manier om bij deze unieke bar aan de zuidkust te komen, die er overigens uitziet als een oude vissershut, is via een twintig minuten durend boottochtje. Je kunt bij Pelican Bar terecht voor zowel een lunch als een koud Red Stripe biertje. Na afloop kun je een duik nemen in het heldere water om de bar heen. Ook kun je er genieten van een spectaculaire zonsondergang.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Jack Sprat Bar & Restaurant
Een andere geweldige locatie om van een hapje, drankje en zonsondergang te genieten, is de Jack Sprat Bar. Het is een groot geel gebouw vlak aan het strand. Het terras op de patio voor de ingang is ideaal om te genieten van het uitzicht over de baai. Je kunt hier niet alleen terecht voor een drankje of een goed glas rum, maar ook ontbijt, lunch en avondeten is mogelijk. Er worden vooral pizza en zeevruchten geserveerd. Je vindt deze bar in Treasure Beach bij Jake’s Resort.

Jack Sprat
© Jamaica Tourist Board

Rick’s Café
Een andere beroemde hotspot onder de Jamaicaanse bars is Rick’s Café. Het bijzondere aan deze bar is dat het is gevestigd op een negen meter hoge klif. Sommige lokale duikexperts durven het aan vanaf deze hoge klif de zee in te springen voor een frisse duik en ondertussen allerlei salto’s uit te voeren. Als je het liever bij drankjes houdt, geniet dan van de ondergaande zon en de livemuziek ‘s avonds. De bar is te vinden bij de West End Cliffs van Negril.

Rick's Café
© Jamaica Tourist Board

Half Moon Beach Bar
Als je houdt van rustige bars waar je heerlijk kunt loungen en luieren, dan moet je vooral naar Half Moon Beach Bar. Deze eenvoudige bar ligt op een privéstrand ten noorden van Negril. De bedoeling van deze plek is dat je er rust kan vinden, ver weg van de toeristenmassa, en ondertussen kunt genieten van het eten en drinken, kunt snorkelen en natuurlijk de beste rum en het beste bier kunt proberen.

Time ‘N’ Place Bar
Een andere bar die nog niet is overspoeld door toeristen, is de Time ‘N’ Place Bar. Het wordt ook wel beschouwd als één van de beste bars van het Caribisch gebied. De bar is een hut, gemaakt van drijfhout en bestaat uit maar een paar stoelen en tafels. Probeer er de beste cocktails en luister naar reggae muziek.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *