Reizen.be > Istanbul, de ideale citytrip

Istanbul, de ideale citytrip

Istanbul mag dan wel niet de officiële hoofdstad van Turkije zijn, het is zeker wel de culturele hoofdstad van het land. Op amper drie uur vliegen van bij ons, profileert Istanbul zich verrassend goed als citytrip bestemming. U kunt er proeven van de Turkse cultuur die zowel aansluiting vindt bij het westen als bij het oosten. Istanbul zelf ligt deels in Europa en deels in Azië en mede hierdoor verenigt de stad het beste van twee werelden.

Wij hebben de leukste bezienswaardigheden en to do’s voor u op een lijstje gezet zodat het plannen van uw trip naar Istanbul een stuk makkelijker zal verlopen. Vergeet niet dat u voor een bezoek aan Turkije een visum nodig heeft. Dat kan u gelukkig snel en goedkoop online aanvragen. Meer info daarover vindt u hier.

specerijen
(c) Pixabay
 1. Bezoek bijzondere en kleurrijke moskeeën
  Istanbul is bij verreweg dé stad van Europa met het grootste aanbod in moskeeën. De moskeeën zijn zeer indrukwekkend om te zien. U zult zich in een Arabisch sprookje wanen wanneer u deze ‘Islamitische paleizen’ in het echt zult zien. Er zijn een aantal moskeeën die u echt niet mag overslaan zoals de Blauwe Moskee en de Süleymaniye Moskee. Deze zijn beiden een grote favoriet bij zowel toeristen als de lokale bevolking door hun indrukwekkende uitstarling, kleurrijke plafonds en prachtige schilderwerken.
 2. Shop lokale artikelen in één van de vele bazaars
  Istanbul kent vele shoppingmalls vol met Westerse merken. Denk hierbij aan River Island, Mango, H&M en de Sephora. Ook kent het veel luxe boetieken in de shoppingmalls waar grote luxe merken zoals Gucci, Louis Vuitton en Fendi verkocht worden. Dus voor alle shop fans zijn hier genoeg malls die u kunt bezoeken. Echter is het natuurlijk veel leuker om van de lokale winkel sfeer te proeven en daarom is het te adviseren om een bazaar te bezoeken tijdens uw reis naar Istanbul. Op een bazaar worden voornamelijk lokale goederen en producten verkocht. Denk hierbij aan Turkse specerijen, hotel, dadels, thee en koffie. Ook kun je prachtige stoffen en Turkse traditionele kledij vinden op deze markten. Tip: Wilt u een mooi trendy Turks tapijt kopen? Doe dit dan in Istanbul. U krijgt de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Vele malen goedkoper dan u in België zal kunnen vinden.
(c) Pixabay
 1. Bewonder het Topkapi paleis in de wijk Sultan Ahmet
  Naast de Blauwe Moskee kunt u in de wijk Sultan Ahmet nog veel meer moois bewonderen. Het mooiste paleis van Turkije, namelijk het Topkapi Paleis staat ook in deze wijk. Dit paleis, omringd door een grote stadstuin is ontzettend indrukwekkend. U zult naast de architectuur bewonderen ook veel kennis op doen over de geschiedenis van dit paleis en de bouw hier van tijdens het Ottomaanse rijk.
 2. Bezoek de wijk Kadiköy in het Aziatische gedeelte van Istanbul
  De populairste wijk van het Aziatische gedeelte van Istanbul is de wijk Kadiköy. Dit is een hippe en trendy wijk met een bruisend uitgaansleven. Hier kunt u naast het uitgaan ook terecht voor leuke hotspots en kunt u genieten van overheerlijke traditionele Turkse gerechten in één van de vele restaurantjes. Ook is het Aziatische gedeelte minder toeristisch dan het Europese gedeelte van Istanbul en zult u meer in aanraking komen met vriendelijke locals.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *