Reizen.be > De mooiste watervallen op Jamaica
Dunn's River Falls

De mooiste watervallen op Jamaica

Jamaica is een prachtig eiland met groene heuvels, transparant turquoise water en bloemen in alle kleuren van de regenboog. Het tropische landschap vraagt gewoonweg om een ontdekkingstocht. Diep verborgen in de oerwouden vind je enkele van de mooiste watervallen van het eiland.

Dunn's River Falls
© Jamaica Tourist Board

Dunn’s River Falls
Dunn’s River Falls nabij Ocho Rios is één van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland. Dankzij de verschillende, natuurlijk gevormde plateaus is deze waterval makkelijk te beklimmen. Als je liever niet nat wordt, kan je ook naar boven wandelen via het pad dat naast de waterval loopt. Dunn’s River Falls bestaat niet alleen uit verticale delen maar heeft ook meerdere kleine lagunes. Door afzettingen met calciumcarbonaatzouten uit het rivierwater verbouwt de waterval zichzelf voortdurend en wordt daardoor beschreven als een levend fenomeen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Reach Falls
Op ongeveer tweeënhalf uur rijden ten oosten van Ocho Rios vind je tussen het weelderige groen van Montane Forrest de waterval Reach Falls. Deze attractie biedt een unieke combinatie van ontspanning, comfort en avontuur. Onderaan de rivier vind je een natuurlijk gevormde hartvormige jacuzzi die voor een onvergetelijke ervaring zorgt. Stroomopwaarts langs Driver’s River, die de waterval voedt, kan je een bezoek brengen aan een legendarische onderwatergrot. Op adem komen, doe je op de aanpalende picknickplaats.

Mayfield Falls
In Glenbrook Westmoreland vind je Mayfield Falls, op een uur rijden van Negril en Montego Bay, een waterval bestaande uit eenentwintig ver uit elkaar staande kleine watervallen, gelegen aan de Mayfield River. In vergelijking met Dunn’s River Falls is deze waterval maar een kleintje maar daarom niet minder indrukwekkend dankzij de varens, de exotische planten, de vlinders en ander voor Jamaica typische wildlife. Je waant je direct in de jungle. Een leuk weetje: de grootste waterval wordt de wasmachine genoemd. Deze waterval is 3 meter hoog en de enige in Mayfield Falls waar je echt achter en onder kan gaan staan.

YS Falls
© Jamaica Tourist Board

YS Falls
Deze waterval is gelegen in St. Elisabeth, aan de Zuidkust van Jamaica, en wordt omringd door weelderige tuinen en prachtige bomen. YS Falls bestaat uit zeven watervallen, waarvan sommige in natuurlijke poelen stromen. Er is ook een natuurlijk zwembad dat gevoed wordt door bovengrondse en ondergrondse bronnen. De waterval heeft een hoogte van 36 meter, verdeeld over zeven plateaus. Ben je op zoek naar avontuur? Dan kan je aan een zipline op 12 meter boven de waterval voorbij razen, van een schommel in het water plonzen of op een luchtband de waterval afglijden.

Turtle River Falls & Gardens
Deze tropische tuin van 15 hectare is gelegen in badplaats Ocho Rios. Hoewel je slechts vijf minuten van de drukte verwijderd bent, voelt het alsof je op een andere plek terecht bent gekomen. Op het terrein stroomt de Turtle River in veertien watervallen. In de tuinen groeien verschillende inheemse en bedreigde planten. Je vindt er een walk-in volière met exotische vogels en een prachtige Japanse koivijver. De watervallen hebben hun naam te danken aan de gladde, bolvormige aard van de rotsen, die aan een schildpad doen denken.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *