Reizen.be > Uitdagende beleving in de meest verlaten wildernis van Europa!

Uitdagende beleving in de meest verlaten wildernis van Europa!

Sommige dingen maak je maar één keer mee in je leven en zou je voor geen goud hebben willen missen. Dat geldt ook voor vakantiebestemmingen. Er is zo ontzettend veel op de wereld te zien dat je ieder jaar weer een andere bijzondere bestemming kunt uitkiezen. Reykjadalir bijvoorbeeld, dit is één van de meest verlaten wildernissen in Europa. Dit gebied in IJsland heeft eigenlijk alles voor een unieke reis die je je hele leven zal bijblijven. Zuiderhuis organiseert een super uitdagend 8-daagse programma naar dit gebied waarbij je niet alleen op een unieke plaats verblijft, maar fantastische dagtochten gaat doen!

© Flickr.com

Het verblijf
De eerste en de laatste dag van je vakantie verblijf je in een gasthuis in de bewoonde wereld van IJsland. Dit zijn twee of driepersoonskamers die van alle comfort voorzien zijn. De vijf nachten daar tussen verblijf je op een unieke locatie midden in de wildernis. Je overnacht dan namelijk in een eenvoudige berghut. Daarvoor dien je zelf een slaapzak mee te nemen. De berghut dient als uitvalsbasis voor de verschillende dagtochten die je in de wildernis gaat maken. Gelukkig is de berghut wel verwarmd, al zal deze na aankomst eerst moeten opwarmen. De berghut heeft gemeenschappelijke slaapkamers en een afzonderlijke eet- en kookruimte. Je leeft echt midden in de natuur en gaat daarbij volledig terug naar de basis. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen stromend water aanwezig is en dat je sneeuw dient te smelten om te koken of drinkwater te maken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-11]

Richting de onbewoonde wereld
Nadat je met het reisgezelschap van Zuiderhuis de eerste nacht in het gasthuis hebt doorgebracht, word je samen met enkele berggidsen en natuurlijk het benodigde voedsel en materiaal weggebracht naar het basiskamp. Vanaf daar maak je vijf dagen lang indrukwekkende skitochten door de wildernis van het Rookdal. De omgeving van de berghut is namelijk zeer indrukwekkend. Je skiet bijvoorbeeld door imposante vulkaanmassieven, waaronder die van het actieve Torfajökull vulkaansysteem. Raak onder de indruk van de eeuwige rook die je hier tegenkomt of verwonder je over de verschillende warmwaterbronnen die je in deze unieke omgeving van IJsland tegen komt. Ook kom je veel bevroren rivieren en meren tegen en lijkt de sneeuwvlakte soms eindeloos.

© Pixabay.com

Unieke plaatsen
Bijzondere plaatsen die je vanuit het basiskamp bezoekt zijn de Zwarte Raven Klif, het Lichtgebergte én het Rode Watervallengebergte. Je verkent de omgeving op cross country ski’s. Daardoor is het leuker en spannender en worden verschillende natuurlijke bezienswaardigheden veel beter bereikbaar. Wanneer je hier op je ski’s ronddwaalt, uiteraard samen met professionele gidsen die de weg weten, besef je pas echt hoe klein en nietig we als mensen zijn. De laatste dag ski je naar een lagergelegen dal, waar de jeeps je al staan op te wachten. Voordat je naar huis terug vliegt, overnacht je vervolgens nog éénmaal in het gasthuis. Er gaat bij deze Zuiderhuis reis een lokale én een Nederlandstalige gids mee die beiden het gebied kennen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-11]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *