Reizen.be > Bezichtig gouden pagodes in Myanmar

Bezichtig gouden pagodes in Myanmar

Azië is al jarenlang een zeer populair werelddeel als het gaat om vakantiebestemmingen. Er zijn in dit continent dan ook tal van verschillende bestemmingen te vinden met heel wat diversiteit. Of je nu een liefhebber van natuur, historie, cultuur of juist spannende en sportieve activiteiten bent: in dit werelddeel is het allemaal te vinden. De laatste jaren is Myanmar erg populair aan het worden. Zuiderhuis heeft een prachtige reis samengesteld om deze opkomende bestemming in 15-dagen te ontdekken: “Het land van de gouden pagodes en de groene heuvels“.

© Zuiderhuis.be

Bijzondere Pagodes
Myanmar is het vroegere Birma en is vooral mateloos populair bij de liefhebbers van cultuur en natuur. Je vindt hier namelijk ontzettend veel verschillende tempels en gouden pagodes. Het zicht wordt er zelfs door gedomineerd. Het land is eerst jarenlang afgesloten geweest van bezoekers. Daardoor zijn de cultuur en tradities zorgvuldig bewaard gebleven. Zelfs als je al talloze keren in Azië bent geweest en tempels hebt bezocht, zul je hier nog onder de indruk raken van de gouden pagodes. Bijvoorbeeld van het Mahamuni klooster of de Shewadon pagode. Deze laatste is overigens te vinden in Yangon waar in het verleden ook de Britten zijn geweest. Dat is ook duidelijk aan het straatbeeld te zien. Je vindt er verschillende oud-koloniale gebouwen en brede boulevards die eigenlijk alleen in het westen gebruikelijk zijn. Wat trouwens opvallend is aan de bevolking in het land is dat ze ontzettend vriendelijk en gastvrij is. Je kunt merken dat ze blij zijn dat het land eindelijk is opengesteld en dat ze verlangen om contact te hebben en te houden met het westen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-12]

Verschillende mensen
Je komt tijdens de reis van Zuiderhuis in de verschillende delen van het land ook totaal verschillende volkeren en mensen tegen. Zo vind je in verschillende grote steden mensen die behoorlijk gemoderniseerd zijn in de korte tijd dat de vrijheid is toegenomen. Er zijn echter ook prachtige kloosters te vinden waar nog steeds veel boeddhistische monniken wonen die hun leven volledig toewijden aan het bestuderen van oude geschriften, mediteren en gebed. Wanneer je wat verder het achterland in gaat en bij de bergen komt, ontmoet je de volkeren die hier al eeuwen lang op dezelfde manier leven. Ook hier zijn ze overigens erg gastvrij. Overigens speelt religie en geloof in het hiernamaals vandaag de dag nog steeds een zeer belangrijke rol in Myanmar.

© Zuiderhuis.be

Mandalay hill
Ook op het platteland in Myanmar is meer dan genoeg te zien. Wandel over de bijzondere groene heuvels en bekijk de talloze rijstvelden. Mandalay hill is één van de mooiste heuvels van het land. Je hebt vanaf de top een fantastisch uitzicht. Zeker met zonsopgang of zonsondergang is dit een unieke plaats waar je stil wordt van het uitzicht. Tijdens de reis van Zuiderhuis door Myanmar maak je overigens ook verschillende boottochten en krijg je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te gaan verkennen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-12]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *