Reizen.be > Doe het rustig aan deze winter
Skiën in Zuid-Tirol

Doe het rustig aan deze winter

Het kan zijn dat je het liefst ieder jaar op wintersport gaat, maar kleine kinderen hebt en de drukte van de skipistes niet zo ziet zitten. Ook kan het zijn dat je op zoek bent naar rust en natuur en niet naar après-ski en drukke rijen voor de skilift. Als dit voor jou geldt, dan zijn de vakantieboerderijen en kleine pistes in Zuid-Tirol een goede optie. De kleine pistes zijn ideaal voor jong en oud en via vakantiewebsite Rode Haan vind je je ideale vakantieboerderij. Lees snel verder voor meer informatie over deze wintervakanties in Zuid-Tirol.

Skiën in Zuid-Tirol
© Rodehaan.it

Wintervakantie op de boerderij
Heb je zin in een skivakantie, maar laat je de drukte liever achterwege, kijk dan eens rond bij Rode Haan. Hier kun je kiezen uit meer dan 1600 verschillende boerderijen waar je je vakantie kunt doorbrengen. Elke boerderij heeft maximaal 5 appartementen of 8 kamers. Het is er dus knus en kleinschalig. Ook kun je in de boerderij de lekkerste en verse producten proberen die van eigen bodem komen. Daarnaast geeft de boerenfamilie je de beste tips over de omgeving. Maak er kennis met de boerderijdieren, de traditionele manier van leven en ga met ze mee naar plekken die geen enkele toerist nog kent.

[do_widget id=enhancedtextwidget-31]

Kleine skigebieden
Het voordeel van wintervakanties op de boerderij in Zuid-Tirol, is dat er geen drukte is op de skipistes. Vooral voor ouders met kleine kinderen is dit handig. De pistes zijn overzichtelijk, waardoor ouders altijd kun kinderen in de gaten kunnen houden. Een aantal van de vakantieboerderijen ligt vlak naast zo’n klein skigebied. Een ander voordeel is dat deze skipistes vaak voordelige skipassen hebben en een maximale afstand van 25 kilometer. De kleintjes kunnen hier in alle rust leren skiën. Het best bewaarde geheim van Zuid-Tirol dus! Naast skiën, zijn er ook boerderij waar je kunt schaatsen, snowkiten en ijsklimmen. Daarnaast is het gebied ook heel geschikt voor het maken van mooie winterwandelingen.

Toerskiën in Zuid-Tirol
© Rodehaan.it

Toerskiën
Een ander voordeel van de Zuid-Tiroolse vakantieboerderij is de ideale uitvalbasis voor toerskiërs. Deze vorm van skiën is de oudste en steeds meer mensen herontdekken deze tak van de sport. Het is een originele manier om de natuur en de bergen te bewonderen. Als je graag het toerskiën wil uitproberen, kies dan voor accommodatie in een bergboerderij. Deze zijn hoog gelegen en vanuit deze basiskampen kun je direct op weg. De boer kan je helpen bij het plannen van de tocht en als het nodig is kan hij de tocht begeleiden. Voor je aan de tocht begint, kun je bij de boerderij eerst een stevig ontbijt verwachten met lokale, gezonde producten. Daarna begint de tocht naar de top van de berg. Eenmaal aangekomen, hou je een pauze om te genieten van alle boerenproducten die je meekrijgt en die je voldoende energie bezorgen voor de rest van de reis. Na afloop kun je opnieuw een stevige boerenmaaltijd verwachten in de boerderij. Het is wel belangrijk dat wanneer je het gebied niet goed kent, er iemand meegaat die wel voldoende kennis heeft van de zone. Een gids kent de berg en weet precies waar het lawinegevaar het kleinst is. Ook voorkomt je met een gids dat je per ongeluk beschermde natuurgebieden betreedt.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *