Reizen.be > Origineel overnachten doe je in een vuurtoren!

Origineel overnachten doe je in een vuurtoren!

Voor veel mensen spreekt een vuurtoren tot de verbeelding. Daarom zijn ze ontzettend populair als je ze kunt bezichtigen. Bovendien heb je vaak ook nog eens een fantastisch uitzicht vanuit een vuurtoren. Daar zijn ze immers oorspronkelijk voor gebouwd. Over de hele wereld zijn er vuurtorens omgebouwd tot een hotel. Je overnacht dus in een oude vuurtoren waarbij je een prachtig zicht op zee hebt. Het is wel aan te raden om op tijd te reserveren aangezien je niet de enige bent die dit ontzettend leuk vindt. Hieronder zie je een overzicht van hotels in Europa die gevestigd zijn in een vuurtoren!

© commons.wikimedia.org

Vuurtoren in Harlingen
Vanuit je kamer heb je een prachtig uitzicht over de ruige Nederlandse zee. Harlingen is omringd door de Waddenzee en de vuurtoren is gezellig en sfeervol ingericht. Op de eerste verdieping vind je een bijzondere ronde douche, op de tweede etage een heerlijk zacht en ruim bed en de derde verdieping biedt plaats voor een romantische dinertje voor twee of een goed glas wijn met een prachtig uitzicht. Wacht vooral niet te lang met reserveren want deze accommodatie is enorm populair.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Kamer in een vuurtoren in Noorwegen
Het Bronsundet Hotel in de Noorse stad Alesund heeft een aparte kamer in de Molja vuurtoren. Dit is een vuurtoren van maar liefst 150 jaar oud en heeft een ontzettend romantische kamer.

Naast de vuurtoren van IJmuiden
Eerlijk is eerlijk: deze hotelkamer zit niet in de hotelmaker zelf, maar exact ernaast. Toch hoort deze in het rijtje thuis aangezien het helemaal is ingericht zoals een vuurtoren en je er een fantastisch uitzicht hebt over de zee en het strand van IJmuiden.

Overnacht in een vuurtoren aan de Franse kust
Le Pharde de Kerbel is een enorme vuurtoren in Bretagne van zo’n 25 meter hoog. Daardoor heb je vanuit je bed een prachtig uitzicht over de zee, het strand en de baai. Er is zelfs een eigen keuken aanwezig in de vuurtoren.

Vuurtorens in Ierland
In Ierland is dit concept ontzettend populair aangezien er maar liefst 12 verschillende vuurtorens zijn waar je kunt overnachten. Verspreid over de hele Ierse kust liggen verschillende bijzondere en authentieke vuurtorens waar je eenvoudig een overnachting kunt reserveren. Zo’n overnachting is echter vrij prijzig.

Kustwachttoren van Den Helder

© commons.wikimedia.org


Deze heeft nooit letterlijk als vuurtoren gediend omdat er geen grote lamp in heeft gezeten. Toch is hij wel gebouwd om de zee en de schepen in de gaten te houden. Deze kustwachttoren is een prachtige plaats om te overnachten vooral omdat je eigenlijk alleen maar zee rondom je heen ziet.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Overnachten langs de kust van Engeland
De mooiste hebben we tot het laatst bewaard. De West Usk Lighthouse vlakbij Newport in het Verenigd Koninkrijk heeft een prachtig uitzicht over Bristol Channel en werd al in 1821 gebouwd. Het is nu omgebouwd tot een prachtige luxe hotelkamer. Niet voor niets zijn hier al talloze huwelijke gesloten waarna het kersverse echtpaar op deze unieke locatie overnachtte.

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “Origineel overnachten doe je in een vuurtoren!

  1. Guy

    Ik zou graag de prijs willen weten voor een overnachting in een vuurtoren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *