Reizen.be > Sölden is meer dan alleen maar een skioord
Skivakantie

Sölden is meer dan alleen maar een skioord

In de Oostenrijkse Alpen ligt het skioord Sölden. Diederik Reizen organiseert een 4-daagse shortski vakantie, verspreid over 6 dagen. Sölden staat niet alleen bekend voor een sneeuwzeker skigebied, maar wordt ook in één adem genoemd voor een bruisend nachtleven. In deze blog enkele tips voor wat er allemaal te beleven valt. Ontdek hier enkele geheimen die door Instagram influencers voorlopig nog niet werden ontdekt.

Skivakantie
© Diederikreizen.be

Tip 1: Loop DJ David Guetta tegen het lijf

Openingsevenement van het Europees voetbalkampioenschap in Parijs, optredens in de legendarische danstempel Pacha in Ibiza of een optreden op Tomorrowland: de Franse DJ David Guetta houdt van uitzonderlijke locaties en evenementen. Ritme in laarzen met sneeuw als decor. Diederik Reizen brengt u naar het Tomorrowland in de Oostenrijkse Alpen. In de buurt van Giggijoch’s Funzone valt er altijd wat aan de draaitafel te beleven met wereldvermaarde DJ’s. Het Electric Mountain Festival op de Rettenbach gletsjer – op 2700 meter boven de zeespiegel gelegen – is nu al legendarisch te noemen als openluchtarena.

[do_widget id=enhancedtextwidget-40]

Tip 2: De link van James Bond en 007 met Sölden

Sölden heeft een langdurige relatie met de films van James Bond. Het Oostenrijkse skioord dient vaak als decor van actiescènes. Zo werd nog de recente film “Spectre” in Sölden gefilmd op de piek van de Gaislachkogl, die op een hoogte ligt van 3048 meter. De tentoonstelling “007 Elements” richt zich voornamelijk op “Spectre” met Daniel Craig in de hoofdrol. Maar ook indrukken en hoogtepunten van andere Bond-films worden in de verf gezet.

Tip 3: Technologie met hoofdletter ‘T’

Het zou een quizvraag kunnen zijn: waar kan u de twee krachtigste gondels ter wereld vinden? Er is maar één goed antwoord: Sölden. De Gaislachkogl gondel (dateert van 2010) en de Giggijoch gondel (gebouwd in 2016) hebben een totale capaciteit per uur van maximaal 8100 mensen. De snelste en meest comfortabele manier om het gigantische skigebied te bereiken, compleet uitgerust met luxueuze roltrappen. Met andere woorden, traplopen in skischoenen behoort definitief tot het verleden.

Skivakantie
© Diederikreizen.be

Tip 4: Voetpad van glas voor een romantische foto

Parijs, Amsterdam, Kopenhagen of Helsinki? Geweldige plekken voor romantische koppels die exclusieve plaatjes willen schieten. Maar al deze locaties zijn makkelijk te overtreffen. De meest romantische plaats in het Ötztal ligt op 3250 meter hoogte, de Tiefenbachkogl. Deze magische plek is uitgerust met een 20 meter lang voetpad van glas waar u een panoramisch zicht kan bewonderen van de Wildspitz-piek, de hoogste berg van Noord-Tirol.

Tip 5: Het team voor een perfecte skidag

Sölden is niet zomaar willekeurig uitgekozen voor deze shortski trip. Het skioord staat bekend voor zijn perfect geprepareerde skipistes, ultramoderne uitrusting en veilige skicondities. De culinaire rustplaatsen zijn een must. Een heel scala van drukke werknemers zorgt dag in dag uit voor het hele skigebied. Een gespecialiseerd Oostenrijks bedrijf heeft in de winter 500 werknemers in dienst waaronder reddingsteams op hellingen, liftpersoneel, professionele hellingmaaiers en gastronomische experts. Zij staan ervoor in dat de skipistes er als een biljartlaken bij liggen ‘s morgens. Allemaal te danken aan de grenzeloze inzet van tientallen professionele specialisten.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *