Reizen.be > Strand en avontuur in het Jamaicaanse Montego Bay
Martha Brae

Strand en avontuur in het Jamaicaanse Montego Bay

Montego Bay is de bekendste badplaats aan de noordwestzijde van Jamaica. Deze paradijselijke hotspot trekt al decennialang reizigers aan die op zoek zijn naar die typische Caraïbische ervaring. In de all-inclusive resorts genieten de toeristen van de idyllische stranden met een rumpunch in de hand. Maar naast de lange zandstranden, het helderblauwe water en de relaxte vibe, heeft Montego Bay nog heel wat meer in petto. Vanuit Montego Bay kun je immers verschillende excursies en activiteiten boeken die je brengen op niet te missen locaties en je een inzicht geven in de unieke cultuur en natuur die Jamaica rijk is.

Martha Brae
© Jamaica Tourist Board

Bamboevlot varen op Martha Brae

Niets is meer ontspannend dan met een bamboevlot varen op de rivier Martha Brae. Niet alleen het varen op zich is erg de moeite, maar het mooie landschap onderweg is dat evenzeer. Zo vaar je langs oude plantages en junglelandschappen terwijl je gids het vlot ontspannen doorheen de doolhof van stenen en bomen loodst. Naast het navigeren op de rivier, kan het ook zijn dat de gids je verrast met enkele reggaeliedjes en geeft hij je informatie over planten, bloemen en vogels. De vaartocht is zo’n vijf kilometer lang en vertrekt vanaf Martha Brae Rafting Village, zo’n 32 kilometer vanaf Montego Bay. Onderweg zijn er enkele souvenirwinkeltjes en kun je een lokaal drankje kopen, dus vergeet zeker geen cash geld mee te nemen! Ook voor de fooi!

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Rocklands Bird Sanctuary

In het Rocklands Bird Sanctuary kun je verschillende exotische, inheemse vogels spotten, fotograferen en zelfs voederen. Bij aankomst krijg je immers een flesje nectar mee, waardoor de kolibries al snel op je uitgestrekte arm afkomen. Een echte must dus wanneer je een vogelliefhebber bent! Probeer zeker ook de red-billed streamertail te spotten. Deze kolibrie, ook wel Doctors Bird genoemd, is de nationale vogel van Jamaica en komt enkel op Jamaica voor. Het vogelreservaat is gelegen op zo’n 30 minuten rijden van het centrum van Montego Bay.

Het verhaal achter het vogelreservaat is dat de originele ‘vogeltrainer’ naar dit afgelegen gebied verhuisde in de heuvels ten zuiden van Montego Bay in het begin van de twintigste eeuw. Ze maakte dagelijks wandelingen in de omgeving om het landschap te bewonderen en de vele exotische vogels te voederen. Na zo’n vijf jaar vol dagelijkse wandelingen begonnen de vogels haar terug naar huis te volgen. Voor ze het wist werd haar thuis de favoriete locatie van de vogels.

Doctor Bird
© Jamaica Tourist Board

Rastafari Village

Rastafari Village is gelegen net buiten Montego Bay en kan je het best vergelijken met een cultureel centrum dat je toelaat de rastafari manier van leven te leren kennen. Tijdens tours van een halve of hele dag kun je deze cultuur zelf ervaren. Zo word je voorgesteld aan drummakers die deze muziekinstrumenten met de hand vervaardigen, gebruik makend van technieken die al generaties lang worden doorgegeven. Ook wandel je doorheen een groenten- en kruidentuin en leer je waarom een rastafari enkel een veganistisch dieet volgt. Ook kun je deze maaltijden zelf proeven.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *