Reizen.be > Reistips voor wie rondtrekt op zijn bestemming
Autovakantie

Reistips voor wie rondtrekt op zijn bestemming

Om een bestemming helemaal te zien en te ervaren kun je vaak niet anders dan je meerdere keren te verplaatsen. Of je nu rondtrekt als backpacker of een route hebt uitgestippeld om met een huurwagen te rijden, een rondreis kan best heel wat planning vooraf vragen. Fly-and Drive vakanties zijn tegenwoordig erg in. We geven je alvast enkele goede tips voor als je zelf plannen hebt om te gaan rondtrekken op je bestemming.

Autovakantie
© Pixabay.com

Huur een wagen

Rondreizen met het openbaar vervoer kan erg avontuurlijk lijken, maar in de realiteit is het erg tijdrovend en zal het vaak voor frustraties zorgen ook. Zeker wanneer je eens een bus of trein mist en daardoor gestrand bent. Een betere optie is om ter plaatse een wagen te huren. Dit kan meestal al meteen bij aankomst in de luchthaven. Het huren van een wagen zorgt er niet alleen voor dat je meer flexibiliteit hebt, maar het rondrijden op een vreemde bestemming op zich is al een extra ervaring. Het leuke aan een huurwagen is dat je niet gebonden bent aan de routes van het openbaar vervoer en je dus zelf je eigen routes kunt uitstippelen. Ook zal je dus niet hoeven te vrezen dat je niet op een onbekende, afgelegen locatie geraakt. Via Easyterra kun je al op voorhand een huurauto regelen.

Maak een lus

Een rondreis uitstippelen vraagt heel veel werk. Ook kan het erg leuk zijn om nog niet alles tot in de puntjes uit te stippelen zodat er voldoende ruimte is voor improvisatie ter plaatse. Misschien vind je onderweg onverwachts wel een leuke aanwijzing naar een locatie waar je nog niet van had gehoord. Wel raden we aan om je rondreis te beëindigen op dezelfde plaats waar je je trip bent begonnen. Dit omdat de meeste autoverhuurbedrijven extra kosten aanrekenen als je van plan bent om van punt A naar punt B te reizen en je auto dus in een andere stad af te leveren. Een lus maken kan dus heel wat schelen in kosten zonder dat het hoeft te betekenen dat je langs dezelfde weg terug moet.

Autovakantie
© Pixabay.com

Overweeg om je accommodatie nog niet vast te leggen op voorhand

Een tip die erg leuk kan zijn, maar erg afhankelijk is van je reisperiode en bestemming. Je wil immers niet ‘s avonds laat nog op zoek moeten naar een hotel en merken dat alles volgeboekt is. Vermijd dus om dit te doen op bestemmingen zoals IJsland in de zomerperiode. Op minder door toeristen overrompelde bestemmingen kan het daarentegen wel erg leuk zijn om je accommodaties nog niet vast te leggen. Dat zorgt ervoor dat je je niet genoodzaakt voelt om ergens te geraken op het einde van de dag. Ook zorgt het dat je flexibeler bent wat je planning betreft. Je weet maar nooit dat het je ergens erg bevalt en je er enkele dagen langer wil blijven.

Plan geen te lange afstanden

Zorg voor een goede verhouding tussen reisafstand en reisduur. Je wil niet iedere dag een lange afstand met de wagen afleggen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *