Reizen.be > Skiën in een idyllisch landschap

Skiën in een idyllisch landschap

Prachtig gelegen op een idyllische plek in het Zwitserse Wallis vind je het skigebied Bürchen. Eigenlijk is de regio het hele jaar door een fantastische plek om je vakantie door te brengen. In de winterperiode vormt de sneeuwzekere regio een ware droombestemming voor de liefhebbers van wintersporten. Geniet van de prachtige vergezichten en de indrukwekkende omgeving. Of beleef winters plezier in de sneeuw met de hele familie. Zeker als je op zoek bent naar een beetje rust tijdens je wintersportvakantie is Bürchen de ideale bestemming. De naam van het plaatsje heeft te maken met de berkenboom en dus zijn er in het dorp veel dingen die je hier direct aan herinneren.

© Pixabay.com

Het skigebied rond Bürchen
Met een laagste punt op 1.480 meter en de hoogste top op 2.550 meter doen Bürchen en de nabijgelegen Moosalp prima mee als topbestemming voor de wintersport. Het is niet het grootste of drukste skigebied van Zwitserland, maar biedt beslist voldoende recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Er zijn pistes voor beginners (24 kilometer), gevorderden (30 kilometer) en experts (16 kilometer). Met in totaal 25 skiliften zijn er altijd genoeg opties om snel weer bovenaan de piste te verschijnen. Doe je liever een keer wat anders dan skiën of snowboarden? Breng dan eens een bezoekje aan de plaatselijke rodelbaan. Kinderen kunnen zich in Bürchen op hun eigen niveau in de Zwitserse sneeuw vermaken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Met het vliegtuig naar Bürchen
Wil je met het vliegtuig richting Bürchen dan heb je verschillende opties, zoals Bern en Genève. Vanaf beide luchthavens kun je per openbaar vervoer verder reizen naar Bürchen, waarbij de bus- en treinreis vanaf Bern een stuk sneller is. Vanaf hier neem je eerst bus 160 naar het treinstation van Bern. Hier stap je op de trein naar Visp. In Visp neem je vervolgens de trein die je direct naar Bürchen brengt. Uiteraard kun je op de luchthavens ook gewoon een auto huren waarmee je zelfstandig naar je accommodatie in Bürchen kunt rijden.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Met de auto vanuit Brussel naar Bürchen
Je kunt ook de hele reis per auto maken. Wel heb je dan voor Zwitserland een wegenvignet nodig. Start je reis in Brussel, dan bedraagt de afstand ruim 750 kilometer. De snelste route leidt via Namen en Aarlen naar Luxemburg en vervolgens naar Frankrijk. Vervolg je weg via Thionville, Metz, Straatsburg, Colmar en Mulhouse tot je bij Bazel Zwitserland inrijdt. Ga vanaf hier verder richting Bern, Thun en Spiez. Na Spiez vervolg je je route richting Kandersteg. Hier maak je gebruik van de Lötschberg tunneltrein die je met auto en al verder brengt. Hierna volg je weg 9 die je uiteindelijk via Visp naar Bürchen brengt.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *