Reizen.be > De 5 meest bezochte toeristische attracties in Londen

De 5 meest bezochte toeristische attracties in Londen

Zijn jullie plannen aan het maken voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk? Dan is het natuurlijk erg leuk om je alvast te oriënteren op wat je er zoal kunt gaan bezoeken. Zeker als je ook de bruisende hoofdstad Londen aandoet, willen wij je alvast wijzen op een aantal ontzettend populaire attracties die ook jullie beslist niet mogen missen! Stippel aan de hand van onze tips alvast een route uit, zodat je zo veel mogelijk uit jullie vakantie of stedentrip kunt halen. Het mooie aan onderstaande attracties is bovendien dat ze doorgaans gratis te bezoeken zijn. Voor tijdelijke exposities dient er doorgaans wel te worden betaald.

© Pexels.com

1. Natural History Museum
Als je altijd al gefascineerd was door de geschiedenis van onze aarde en de wezens die er door de miljoenen jaren heen op hebben geleefd, is dit museum echt de eerste stop die je moet maken. Stap in de wereld van dinosaurussen en de eerste mensen en ontdek ook de mooiste mineralen en fossielen uit vervlogen tijden.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Victoria & Albert Museum
Aan de overkant van het National History Museum kan je direct verder met je speurtocht door het verleden, wanneer je het majestueuze Victoria & Albert Museum betreedt. Hier vindt je een uitgebreide collectie aan zowel historische als moderne kunstschatten. Van religieuze kunst uit diverse windstreken tot tentoonstellingen over David Bowie en Winnie the Pooh. In het Victoria & Albert Museum is er werkelijk voor ieder wat wils.

3. Tate Modern
Ben je meer een liefhebber van de hedendaagse en vernieuwende kunst? Breng dan zeker een bezoekje aan het Tate Modern. Laat je inspireren door onder meer surrealistische en futuristische kunstwerken die je vragen stellen, die verrassen en die een discussie aanwakkeren. De collectie van het Tate Modern is samengesteld uit werken vanuit alle delen van de wereld en zeker de moeite van het aanschouwen waard.

© Flickr.com

4. Tower of London
Kies je toch liever voor een pand met iets meer historie? Dan is er natuurlijk ook nog de Tower of London. Dit eeuwenoude fort herbergt de schitterende kroonjuwelen van het Britse vorstenhuis. Omringd door prachtige authentieke harnassen van onder meer de oude Britse koningen is het alsof je in een tijdmachine bent gestapt. De Tower of London was in de voorbije eeuwen beslist geen pretje om te bezoeken. Zo werden er mensen gevangen gehouden en zelfs onthoofd. Tegenwoordig hoef je hier echter niet bang meer voor te zijn. Schrijf de naam van dit paleis daarom zeker op het lijstje van plaatsen die je echt moet bezoeken!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. British Museum
Dit fraaie museum is het nieuwe thuis van werkelijk de meest fascinerende artefacten uit onze geschiedenis. Van echte mummies en schilderingen uit het oude Egypte tot originele en eeuwenoude geschriften als de beroemde Magna Carta en Codex Alexandrinus en van Romeinse munten en sieraden tot Afrikaanse kunst. Ook de Steen van Rosetta is in het British Museum te vinden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *