Reizen.be > Spaanse steden battle: Almuñécar versus Nerja

Spaanse steden battle: Almuñécar versus Nerja

Almuñécar ligt ongeveer 30 kilometer van het populaire dorp Nerja vandaan. Het is een plaatsje aan de Andalusische kust. Het is een prachtig dorpje, maar toch is het betrekkelijk onbekend. Men kiest er vaak eerder voor om in Nerja te verblijven. Maar toch is het aan te raden eens een kijkje te nemen in Almuñécar. Hieronder wat goede redenen, naast dat het er natuurlijk wat minder druk en toeristisch is dan in Nerja.

© commons.wikimedia.org

Almuñécar heeft prachtige stranden
Almuñécar heeft prachtige stranden. Het bekende strand van Nerja, Playa Burriana, is prachtig. Maar het grootste strand van Almuñécar; Playa Costal Tropical, is ook echt fantastisch. Er is meer ruimte. Het water is heerlijk. En omdat het minder toeristisch is, heb je minder last van bijvoorbeeld Engelse toeristen die het strand overnemen zoals dat in Nerja is.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Heerlijke strandbars
Nerja heeft uiteraard ook strandbars en restaurants. Maar vergis je niet in de barretjes bij het strand van Almuñécar. Deze bars doen in stijl soms niet onder voor bekende bars als Nikki Beach in Marbella. Je kunt er heerlijk eten, en heerlijke cocktails drinken. Kijk vooral eens bij Paseo del Altillo en Paseo de la Calatilla.

© commons.wikimedia.org

Een prachtig oud dorp
Pas laat in de jaren ’50 heeft Spanje zijn deuren geopend voor toeristen. In de dorpjes Nerja en Almuñécar werd vooral geleefd van vissen. Hoewel het strand bij beiden dorpen flink is veranderd, is het oude dorp nog steeds prachtig en zoals het vroeger was. Als je door een straatje in Almuñécar loopt, proef je echt de Spaanse cultuur. Locals zitten voor de deur en praten met elkaar over van alles en nog wat. Als je langs loopt als toerist zul je misschien een grapje naar je hoofd krijgen. Het is namelijk zo dat Almuñécar veel minder toeristisch is, dus de locals zijn nog niet helemaal gewend aan alle toeristen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Een prachtig kasteel
Almuñécar wordt niet enkel gedefinieerd door strand activiteit. Dit geldt voor veel Spaanse dorpjes wel, zoals bijvoorbeeld Nerja. Almuñécar heeft een rijke en mooie geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige San Miguel kasteel. Het ligt op het hoogste punt van het dorp en biedt dus een prachtig uitzicht. Het kasteel stamt uit de tijd dat Spanje in oorlog was met de Moren (755 – 1489). Een prachtig oud kasteel dus, waar je de sfeer van deze oude tijd nog echt kan proeven. Ook voor dit kasteel geldt dat het nog niet erg toeristisch is. Perfect dus.

Hou je van reizen? Hou je van mooie en deels onaangetaste plekken? Vergeet dan zeker niet het prachtige Almuñécar op je lijstje te zetten. Je zal het je niet beklagen!

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *