Reizen.be > Visum Turkije aanvragen kan snel en goedkoop online

Visum Turkije aanvragen kan snel en goedkoop online

Turkije, van alle markten thuis

Wanneer u op zoek bent naar een prettig vakantieland is Turkije een land dat u zeker moet overwegen. Turkije is van alle markten thuis en trekt daarom veel toeristen aan.
In steden als Antalya, Alanya, Bodrum en Izmir vindt u de mooiste all-inclusive resorts. In deze resorts, vaak vlak aan het strand gelegen, kan u onze hectische wereld even helemaal vergeten. Deze all-inclusive resorts zijn ideaal wanneer u op zoek bent naar een vakantie waarbij u zich nergens zorgen om hoeft te maken en waarbij alles voor u tot in de puntjes is geregeld.

Naast heerlijk luxe vertoeven in een all-inclusive resort is Turkije ook de ultieme bestemming voor een culturele onderdompeling in de Turkse cultuur. Daarom wordt de culturele hoofdstad Istanbul ook vaak geboekt wanneer men op zoek is naar een culturele stedentrip. Van prachtige en kleurrijke moskee├źn tot overheerlijk eten aan de kust en van shoppingmalls tot bijzondere lokale bazars. In Istanbul kan het allemaal.

Een andere, nog vrijwel onontdekte Turkse parel zijn de skioorden in het noord-oosten van het land. Weinigen denken bij Turkije aan een bestemming voor een wintersportvakantie, maar toch kan u ook hier tijdens de wintermaanden genieten van sneeuwpret in het magische sneeuwlandschap van Turkije.

Vergeet bij een reis naar Turkije uw visum niet aan te vragen.

Visum Turkije

Wanneer u Turkije wilt bezoeken moet u rekening houden met de visumplicht. Wanneer u beschikt over de Nederlandse of de Belgische nationaliteit dient u een visum aan te vragen. Online kan u het snelst een visum voor Turkije aanvragen. Het aanvraagproces voor een visum is makkelijk te doorlopen en duurt maximaal 5 minuten. Binnen 24 uur ontvangt u een bericht met de goedkeuring of eventuele afwijzing van uw visumverzoek.
Het visum dat u aanvraagt heeft een geldigheidstermijn van 180 dagen. Binnen deze 180 dagen mag u in totaal maximaal 90 dagen in het land verblijven. Hoe u deze 90 dagen indeelt is volledig aan u. U kunt er voor kiezen om 90 dagen aaneengesloten in Turkije te verblijven of u kiest er voor om deze dagen op te splitsen. Met het visum heeft u het recht om binnen de 180 dagen het land te verlaten en opnieuw in te reizen, mits uw verblijf de 90 dagen niet overschrijdt. Dit visum, ook wel het ‘multiple entry visa’ is heel handig wanneer u naast Turkije ook andere nabijgelegen landen wilt bezoeken of wanneer u voor het werk naar Turkije moet afreizen.

Vraag snel en goedkoop je visum voor Turkije online aan.

Geldigheidsduur visum Turkije

Wanneer u nog niet precies weet wanneer u naar Turkije zult reizen is het te adviseren dat u de vroegst mogelijke datum dat u denkt naar Turkije te reizen uitkiest en aanduidt bij uw visumaanvraag. Vanaf de datum die u heeft uitgekozen worden de 180 dagen geteld. Kiest u bijvoorbeeld 1 januari 2020 uit dan mag u ook in februari of maart arriveren. Besluit u dat u toch in December 2019 naar Turkije wilt gaan dan is uw aangevraagde visum niet geldig en dient u dit opnieuw aan te vragen.

Hou er ook rekening mee dat u binnen de 180 dagen slechts 90 dagen in het land zelf mag verblijven. Het is van belang dat u dit zelf goed bijhoud. Verblijft u langer dan 90 dagen in Turkije dan vervalt uw visum en riskeert u een geldboete en een eventuele uitzetting. Om dit te voorkomen is het daarom van belang dat u goed bijhoudt hoelang u in Turkije verblijft. Ook kunt u de status van uw visum ten alle tijden online checken zodat u kunt zien hoeveel dagen u nog in het land kunt verblijven.

(c) Pixabay

Voorwaarden visum Turkije

Uw visum voor Turkije verloopt automatisch na 180 dagen. Toch zijn er ook gevallen waarbij uw visum eerder kan verlopen. U kunt Turkije in reizen met zowel uw identiteitskaart als uw paspoort. Aan beide hangen verschillende regels. Wanneer u Turkije inreist met uw paspoort moet u rekening houden met het volgende: uw paspoort moet bij elke entree aan Turkije nog minstens 150 dagen geldig zijn. Is dit niet het geval dan mag u Turkije niet meer inreizen en vervalt uw visum. U dient dan een nieuw paspoort aan te vragen en met dit nieuwe paspoort ook weer een nieuw visum.
Heeft u bijvoorbeeld nog recht op 75 van de 90 dagen in Turkije binnen de geldigheidsduur van uw visum maar is uw paspoort nog maar 40 dagen geldig na uw entree in Turkije dan vormt dit een probleem. Omdat dit tijdens uw entree aan Turkije gaat om minder dan 150 dagen zal de entree u ontzegd worden en vervalt uw visum direct.
Reist u Turkije in met een identiteitskaart dan hoeft u er enkel rekening mee te houden dat uw ID nog geldig is gedurende uw gehele reis.
Verloopt uw identiteitskaart bijvoorbeeld op 5 maart maar u vliegt 4 maart alweer naar huis dan is er niks aan de hand.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *