Reizen.be > Autoreis door Jamaica in 2 weken
Falmouth

Autoreis door Jamaica in 2 weken

Met prachtige witte stranden en helderblauw water is Jamaica een waar paradijs op aarde. Hoewel het die stranden zijn waarvoor toeristen naar het Caraïbisch eiland afreizen, heeft Jamaica heel wat meer in petto. Ben je van plan om twee weken op vakantie naar Jamaica te gaan, dan kan deze voorbeeld reisplanning voor een self-drive per auto je een flink stuk op weg helpen.

Falmouth
© Jamaica Tourist Board

Dag 1-2: Montego Bay

Jamaica is een eiland waar er een relaxte vibe hangt en Montego Bay is hier geen uitzondering op. Naast de vele zandstranden die vele uren zonplezier opleveren zijn er ook een aantal andere dingen om te doen. Bezoek de craft markets, waar je tal van handgemaakte producten en Jamaicaanse souvenirs vindt. Ze zijn gelegen vlak bij de Hip Strip, de uitgaansbuurt. Bezoek ook het Greenwood Great House, met zijn 200 jaar een van de best bewaard gebleven huizen in Jamaica. Wie een uitstapje wil maken in de omgeving kan een historische wandeling door Falmouth maken of een vaartocht maken met een bamboevlot op de rivier Martha Brae. In het Rocklands Bird Sanctuary kun je dan weer tal van exotische vogels spotten en voederen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Dag 3-5: Runaway Bay of Ocho Rios

Op zo’n 90 minuten rijden van Montego Bay, nabij Ocho Rios liggen de Dunn’s River Falls, een populaire uitstap naar wellicht de beroemdste waterval van Jamaica. Deze wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Nine Mile, de geboorteplaats van de legendarische muzikant Bob Marley. In de omgeving kun je ook bobsleeën in een achtbaan, ziplinen, paardrijden en zelfs zwemmen met dolfijnen.

Dag 6-8: Port Antonio

Port Antonio, in het noorden van Jamaica, is een havenstad waar je heel wat natuurpracht kan vinden. Zo zijn er de Somerset Falls en Reach Falls, maar ook de beroemde Blue lagoon. Uitblazen op het strand kan je in Frenchman’s Cove, terwijl je voor wat avontuur kunt bamboevlotvaren op de Rio Grande. Mis zeker ook de markt niet van Port Antonio!

Dag 9-10: Kingston

Alles waar Jamaica voor bekend staat vind je binnen handbereik in de hoofdstad Kingston. Het Bob Marley Museum leert je alles over de beroemdste Jamaicaanse reggae zanger aller tijden, terwijl Port Royal een stukje piratengeschiedenis onthult. In de omgeving van Newcastle vind je koffieplantages die je kan bezoeken. Actieve reizigers kunnen wandelen naar de Blue Mountain Peak in het gelijknamige nationale park.

Bob Marley Museum
© Jamaica Tourist Board

Dag 11-12: Zuidwest kust

Langs de zuidwest-kust kun je makkelijk enkele dagen spenderen. Deze wordt gekenmerkt door een mangroven gebied waar krokodillen en reigers hun thuis hebben. Op zoek naar een unieke plaats om te genieten van een cocktail? Probeer Pelican Bar die is gelegen midden op zee. De Appleton Rum distilleerderij is de perfecte plaats om rum te proeven. Andere natuurpracht zijn onder meer de YS watervallen, Lovers Leap en Little Ochi. Bamboo Avenue is dan weer een drie kilometer lange weg die is overgroeid door bamboe.

Dag 13-14: Negril

De badplaats Negril is vooral bekend omwille van haar strand, maar heeft ook nog andere hoogtepunten. Bij Rick’s Café kun je heel wat Jamaicaanse rotsspringers bewonderen. Wie zelf wil genieten van watersporten kan dat tevens ook. Nabij Lucea kun je dan weer zwemmen met dolfijnen.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *