Reizen.be > Hoe organiseer je een skivakantie met de klas?

Hoe organiseer je een skivakantie met de klas?

Skiën wordt met het jaar populairder. Steeds meer mensen trekken vanuit België richting de wintersportgebieden om een fantastische sportweek te beleven. Ook gaan er steeds meer scholen met de hele klas op skivakantie. In dat geval zul je natuurlijk wel een goede accommodatie moeten vinden en ervoor zorgen dat alles goed geregeld is. In dit artikel krijg je tips om als organisator van een dergelijke skireis het meeste uit de vakantie te halen. Waar let je bijvoorbeeld op bij de organisaties die deze skireizen aanbieden? Kies je voor een hotel of voor appartementen? Op deze en andere vragen krijg je hieronder antwoord.

©activeazur.wpengine.netdna-cdn.com

Veiligheid en eerlijkheid
Het is aan te raden om allereerst op zoek te gaan naar een reisaanbieder die een all-inclusive skivakantie kan aanbieden. Dat betekent inclusief reis, hotel of andere accommodatie, skihuur en andere voorzieningen. Er zijn niet veel van dergelijke aanbiedingen en dus zal het lastig zoeken worden. Je kunt ook zoeken naar een reisorganisatie die schooltrips faciliteert. Daarbij is het verstandig om te kiezen voor een organisatie die algemeen bekend is binnen het onderwijs of die aangesloten is bij een bepaalde organisatie. Alleen dan kun je zeker zijn dat de reisorganisatie kernwaarden als veiligheid en eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan. En dat is natuurlijk ontzettend belangrijk wanneer je met een schoolklas op een wintersportvakantie gaat. Overigens is het goed om bij het uitkiezen van een reisorganisatie in het achterhoofd te houden dat veiligheid niet alleen maar om de veiligheid in je accommodatie en op de skipiste gaat. Het reizen is minstens zo belangrijk. Op welke manier word je vervoerd? Is het voertuig veilig en wordt deze bestuurd door een capabele chauffeur of piloot? Allemaal aspecten die je vooraf in de gaten dient te houden.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Accommodatie en pistes

©shuttledirect.com


Wanneer je kiest voor een organisatie die zich speciaal richt op wintersportvakanties met scholen, dienen ze daar ook rekening mee te houden in de keuze van de accommodatie. Deze moet namelijk aan alle behoefte van een onderwijsinstelling voldoen. Je kunt je voorstellen dat het niet fijn is als je met een klas vol leerlingen ergens terecht komt waar alles gericht is op entertainment en plezier voor volwassenen. Of als je in een hotel moet overnachten waar vooral ouders met jonge kinderen zitten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de pistes. Als er geen groene en blauwe pistes aanwezig zijn en geen goede mogelijkheden om het skiën of snowboarden te leren, zijn meerdere leerlingen direct buitengesloten. Op de vraag op welke manier je het meest uit je wintersport kunt halen is het antwoord eigenlijk simpel: zorg ervoor dat iedereen kan skiën of snowboarden, of het nu ervaren wintersporters of beginnelingen zijn. Win vooraf deze informatie in bij de reisaanbieder.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Niet stoer doen
Het is verstandig om leerlingen vooraf goed in te prenten dat er ontzettend gevaarlijke situaties kunnen ontstaan wanneer je niet uitgaat van wat je kunt maar van wat je wilt laten zien. Stoer doen tijdens een skivakantie leidt niet zelden tot ernstige blessures zoals beenbreuken, armbreuken of nog erger!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *