Reizen.be > Sporten in Andalusië

Sporten in Andalusië

De Spaanse regio Andalusië is op zich al een toeristische trekpleister van formaat. Met een heerlijk klimaat, kenmerkend eten en een authentieke bevolking kan dat ook moeilijk anders. Maar wist je dat Andalusië ook de regio bij uitstek is om op sportvakantie te trekken in Spanje? Mocht je je op hotel vervelen is dat dan ook een tip van goudwaarde om eens uit te proberen!

©exoticvoyage.com

De Costa de la Luz
Heel wat van die sportieve mogelijkheden hebben natuurlijk alles te maken met de Costa de la Luz. Deze lange kustlijn kent heel wat leuke badplaatsen als Malaga, Torremolinos en Marbella en is uitermate geschikt voor een populaire sport als surfen. Het is dan ook geen toeval dat surfers vanuit heel Europa richting het zuiden van Spanje trekken om het water op te gaan. De omstandigheden zijn er dan ook fenomenaal! Hier zijn alvast vier plekken die je als surfer niet mag missen.

©airporter.co.uk

• Tarifa
Tarifa ligt in een baai met een schitterend zandstrand en is een geschikte plek om te kitesurfen. In Tarifa zelf kan je heerlijk tafelen en ook genieten van de lokale cultuur en historiek. Het stadje is een echt doolhof van kleine straatjes en pittoreske pleintjes. Ook nog interessant: Tarifa is het meest zuidelijk gelegen stadje van Europa. De wind kan daarbij vanuit het oosten of het westen komen en is op zijn best wanneer ze vanuit het oosten komt. Heerlijk sterk, heerlijk onvoorspelbaar. Het beste moment om hier te kitesurfen? Tussen mei en oktober!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

• El Palmar
El Palmar is dé idelae stad om te gaan golfsurfen. Enkele jaren terug kende nog niemand de stad maar dat is in sneltempo anders geworden door de prachtige natuur en heerlijke sfeer. Het is bovendien ook één van de beste sporten om te surfen in het land. Bijzonder hier is dat er zo goed als het hele jaar door kan gesurft worden. Sportieve inspanningen gedaan? Dan kan je genieten van een prachtige zonsondergang!

• Conil de la Frontera
Ten zuiden van het bekende Cadiz kan je Conil de la Frontera terugvinden. Dit bruisend plaatsje telt ook heel wat culinaire- en uitgaansmogelijkheden en is dan ook ontzettend populair. De zes zandstranden zijn bij uitstek geschikt voor watersport-fanaten en nergens in Spanje zal je een mooiere boulevard tegenkomen. Als je wilt gaan kitesurfen zoek vooral naar de riviermonding van de Rio Salado. De lagune die hier is ontstaan biedt prachtige golven die bij uitstek geschikt zijn voor beginnende surfers.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

• Cadiz
Cadiz is een bekende havenstad in het zuiden van Spanje en kent een zeer bewogen en rijke geschiedenis. Het is het dan ook waard te vermelden dat Cadiz de oudste bewoonde stad van Europa is. Gelegen op een smalle landtong in de Atlantische Oceaan kan je in Cadiz naast cultuur ook gewoon golfsurfen. Bovendien kan je naast het sporten ook de historiek ontdekken of één van de schitterende parken aandoen. Cadiz is het hele jaar door een hotspot voor surfers maar beginners worden aangeraden het bij de zomer te houden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *