Reizen.be > Geniet van een vakantie in Centraal Mexico

Geniet van een vakantie in Centraal Mexico

Tijdens een vakantie in Mexico zal de verveling niet snel toeslaan. Het land heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Denk daarbij aan jungles vol met flora en fauna, prachtige steden, maar ook oude ruïnes en uitgestrekte stranden. De meeste mensen bezoeken echter tijdens hun vliegvakantie alleen het zuidelijke deel van het land. Terwijl er in Centraal Mexico ook meer dan genoeg te zien is! Hieronder bespreken we vijf unieke plaatsen in Centraal Mexico.

©wallup.net

Mexico City en Teotihuacán
Mexico City is niet de meest mooie stad, maar je vindt hier wel het vliegveld en je kunt er ook in een prima accommodatie verblijven. Het is daardoor uitstekend geschikt als uitvalbasis voor diverse uitstapjes in Centraal Mexico. Bovendien zijn er ontzettend veel horeca gelegenheden en is er altijd wel een feestje. Bezoek ook zeker Teotihuacán waar je één van de grootste piramides ter wereld kunt bezichtigen. Er is hier een grote zonnepiramide en een maanpiramide te bekijken. Ook vind je er nog twee belangrijke en oude tempels. En dat allemaal op slechts een uurtje afstand van Mexico City!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Vulkanen
Vanuit je hotel in Mexico City sta je in no time bij de vulkaan Popocatépetl. Deze is ruim 5400 meter hoog en daarmee de op één na hoogste berg van het land. Het is een actieve vulkaan die je op een bijzondere wijze kunt bezichtigen door de Iztaccihuatl te beklimmen. Dit is een slapende vulkaan van 5200 meter die er recht tegenover ligt. Dit is overigens niet een kleine wandeling, dus zorg at je dit goed voorbereid. Het is aan te raden om de tocht met een gids te maken omdat je ook in de bergen moet overnachten. Je kunt hier overigens ook een prachtige dagtocht maken.

©snowbrains.com

Guanajuato
Een bezoek aan Guanajuato is eigenlijk onmisbaar tijdens een vakantie in Centraal-Mexico. Het is niet alleen een prachtige stad waar je uren lang door de historische straatjes kunt zwerven, er hangt ook nog eens altijd een gezellige en gastvrije sfeer. Je kunt hier talloze verschillende musea bezoeken. In het najaar wordt in deze stad het Cervantino festival georganiseerd. Dit is een wereldberoemd kunst en cultuurfestival waar heel Mexico een jaar lang naar toe leeft. Het festival duurt in totaal maar liefst drie weken.

Taxco
Vanuit Mexico City kun je ook een dagtocht maken naar het pittoreske stadje Taxco. Dit is een bijzondere koloniale stad die gebouwd is op een berg en waar alles om zilver draait. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de lichtgekleurde huizen. Let overigens wel op je voeten in die smalle straatjes. Het wemelt er namelijk van de taxi’s en zilververkopers. Die taxi’s zijn overigens allemaal oude witte kevers. Struin langs de talloze winkeltjes waar zilver verkocht wordt of bezoek één van de straatmarkten waar je onbeperkt kunt shoppen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Puerto Escondido
Tijdens een vliegvakantie in Centraal Mexico kun je gelukkig ook gewoon de zee bezoeken. Geniet op de stranden van Puerto Escondido wat bekend staat als een surfparadijs of ga op pad met een vissersbootje om walvissen of dolfijnen te spotten!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *