Reizen.be > Gletsjerskiën met het hele gezin

Gletsjerskiën met het hele gezin

Het winterseizoen is in aantocht en op sommige plaatsen zelfs al weer begonnen. Dat is ongetwijfeld het moment dat het bij vele wintersporters weer begint te kriebelen. Sommigen willen helemaal niet afhankelijk zijn van de hoeveelheid sneeuwval en ook niet wachten tot de skigebieden officieel zijn geopend. Ze kiezen simpelweg voor het skiën op de diverse gletsjers in Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk. Met organisaties als Famiski is dat ook eenvoudig mogelijk. Maar is dat nu eigenlijk aan te raden, dat gletsjerskiën?

© Pixabay.com

Weer is onvoorspelbaar
Allereerst: het weer en daarmee de conditie van de sneeuw is op gletsjers lastig te voorspellen. Het kan ineens omslaan. Dat heeft ook effect op de sneeuwlaag. Wanneer het weer tegenvalt en er behoorlijk veel wind staat, ontstaan er behoorlijk ijzige pistes doordat de bovenste laag poedersneeuw wordt weggeblazen. Dat hoeft echter niet het geval te zijn. Met een klein beetje geluk ligt deze poederlaag er gewoon waardoor je de hele dag fantastisch kunt skiën.

[do_widget id=enhancedtextwidget-15]

Kouder dan normaal
Houd er rekening mee dat het op gletsjers altijd extra koud is. Simpelweg omdat je hoger zit dan normaal. Daar komt in de meeste gevallen nog eens een ijskoude wind bij. Zorg dat je hier goed op voorbereid bent. Bijvoorbeeld door een extra laagje kleren aan te trekken of er voor te zorgen dat je een sjaal en een muts bij hebt. Je gaat daar zeker geen spijt van krijgen.

De dag begint vroeg (en eindigt vroeg)
Als je niet kan wachten tot de winter officieel begint, zijn er tal van gletsjers waar je nu al terecht kunt om de latten onder te binden. Denk daarbij aan Tignes, Stubai, Les Deux Alpes, Hintertux, Glacier 3000 en nog veel meer. Het is echter wel aan te raden om vroeg op te staan als je hier wilt gaan wintersporten. De liften gaan ‘s middags om 15:30 uur namelijk al dicht omdat het ook behoorlijk vroeg donker wordt.

© Pixabay.com

Kleinere pistes
Doordat de pistes vaak kleiner zijn, is het vaak ook een stuk overzichtelijker met bijvoorbeeld kinderen. Het is dan ook niet zo vreemd dat reisorganisaties als Famiski graag skivakanties aanbieden op gletsjers. Voor families is het ideaal. Het fijne is bovendien dat reisorganisaties als deze ook buiten de piste om van alles voor je regelen en organiseren.

[do_widget id=enhancedtextwidget-15]

Aanrader?
Skiën is natuurlijk altijd leuk waar en wanneer je dit ook doet. Let er wel op dat het op een gletsjer toch net iets anders is. Toch blijf je ook hier de charme van wintersport houden, helemaal als je met een georganiseerde reis mee gaat van een organisatie als Famiski. Vaak zijn er familiehotels beschikbaar waar van alles voor de kinderen is te doen, zodat je als volwassene ook écht kunt genieten van je wintersportvakantie. Het aanbod van deze reisorganisatie is behoorlijk groot, waardoor je altijd wel een mooie gletsjer kunt vinden waar je heerlijk kunt skiën met de hele familie of het gezin.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *