Reizen.be > Wat maakt vliegen in First Class zo duur?

Wat maakt vliegen in First Class zo duur?

Stel je gaat op vliegvakantie. Eigenlijk zou je dat vakantiegevoel dan al op het vliegveld willen hebben en ook tijdens de vlucht. Zodat je ontspannen en uitgerust op de bestemming aan komt. Dat kan met eersteklas vliegen. Niks geen gejengel van kinderen of weinig beenruimte. Of passagiers voor je die net iets te ver naar achteren gaan schuiven met hun stoel.

© commons.wikimedia.org

Eersteklas begint al voor de vlucht
Eersteklas begint al op het vliegveld. Of soms zelfs bij het ophalen want er zijn vliegmaatschappijen met een ophaalservice met limousine of luxe taxi. Op het vliegveld zijn er speciale balies waar je extra snel incheckt en ook langs de douane ben je sneller dan wanneer je in de toeristenklasse vliegt. Wanneer je eenmaal in de viplounge zit te wachten tot je aan boord kunt, dan begint de vakantiepret met hapjes, drankjes, massages en alle schoonheidsbehandelingen die je je maar kunt wensen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Eenmaal in de lucht
In de lucht gaat de service gewoon door. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt heb je een stoel of zelfs een heel privé compartiment. Tijdens de vlucht word je volledig in de watten gelegd. Er zijn vliegtuigen waar je een eigen minibar tot je beschikking hebt maar in een A380 Airbus heb je bijvoorbeeld ook een heuse bar waar je sociale contacten kunt leggen met medereizigers.

Slapen en ontbijten
Vlieg je eersteklas met een A380, dan kun je op langeafstandsvluchten heerlijk slapen in een uitklapbaar bed. Wil je bij het ontwaken een ontbijt op bed? Geen probleem. En fris het vliegtuig uitstappen na een uitgebreide douche behoort ook tot de service.

© commons.wikimedia.org

Eersteklas duur
Eerste klas vliegen is een droom voor de reiziger die ontspannen aan een reis wil beginnen. Daar zit echter wel een prijskaartje aan. Wil je eersteklas vliegen van Londen naar San Francisco, dan ben je voor een ticket al snel zo’n 3.800 euro kwijt. Ter vergelijking: een ticket in de toeristenklasse kost dan ‘slechts’ 600 euro. Vlieg je eersteklas van Amerika naar Japan dan betaal je soms al meer dan 10.000 euro. Je moet er dus flink de portemonnee voor trekken. Toch zijn er ook alternatieven.

Vlieg business class
Als je niet eersteklas kunt vliegen, dan is er het alternatief van business class. Dan heb je in veel gevallen ook recht op dezelfde extra’s als in eersteklas. Je bent alleen wat goedkoper uit. Hoewel een prijskaartje van ruim 2.600 euro nog steeds behoorlijk prijzig is voor een business class ticket van Londen naar San Francisco.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Tips voor een upgrade
Wil je toch een keer ervaren hoe het is om business class of eersteklas te vliegen maar heb je het geld niet? Er zijn mogelijkheden om een upgrade te krijgen. Bijvoorbeeld door punten of vliegmijlen te sparen. Maar ook door flexibel te zijn met je vluchttijden. Kies je een vlucht buiten de piektijden, dan is de kans op een upgrade groter. Is jouw vlucht overboekt en heb je de mogelijkheid later te vliegen, dan word je mogelijk beloond met een upgrade. Kleed je verder netjes en wees vriendelijk tegen het grondpersoneel. Je weet namelijk nooit wat dit je op kan leveren.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *