Reizen.be > Geschikte kleding voor Lapland!

Geschikte kleding voor Lapland!

Misschien wel één van de zotste skivakanties die je in een mensenleven kunt boeken is er eentje naar Lapland. Even belangrijk als de vakantie zelf boeken is daarbij natuurlijk ook wel de nodige voorbereiding. Een extreem koude streek als Lapland maakt het immers noodzakelijk om de juiste kleding te pakken. Doe je dat niet ga je de hele reis door last blijven hebben van het weer en echt relaxen zit er dan niet bij.

©laplandthemagazine.com

1. Thermische kleding
Schaf je een thermo-shirt aan en draag dit ook consequent bovenop je gewone ondergoed. Deze shirts zijn gemaakt van polyester of wol en het bijzonder eraan is dat ze geen vocht vasthouden. Dit zorgt ervoor dat het zweet snel afgevoerd wordt en dus geen kans krijgt om nat te worden op je lichaam. Zoals je wel weet is dat immers één van de snelste manieren om het koud te krijgen. Een thermo-shirt hoort overigens te spannen dus kies liever voor een te strak dan te ruim exemplaar.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Een fleece-vest of trui
bovenop je thermo-shirt (we werken in laagjes!) draag je bij voorkeur een fleece-vest of trui. dit isolerend materiaal houdt je lichaam warm. bijkomend voordeel is dat het materiaal vocht doorlaat en jouw zweet dus vlot kan ontsnappen ondanks de isolerende kwaliteiten van het materiaal. ga hier wel echt duidelijk voor kwaliteit want je zult het jezelf anders nooit vergeten!

3. De jas
De jas is de derde laag en voor een trip richting Lapland is het evident dat die niet alleen warm moet zijn maar ook waterdicht en waterafstotend. Regen, sneeuw en harde wind zijn in Lapland aan de orde van de dag en een zomerjasje gaat het echt niet trekken. Wat je nodig hebt is een echte jas specifiek gemaakt om te gaan skiën. Bovendien hebben deze jassen vaak handige vakjes en zakjes voor een sneeuwbril en zijn de naden getapet. In onze land maakt dat geen verschil maar in Lapland heb je al snel door dat dit geen overbodige luxe is.

©piratesofpowder.com

4. De benen
Ook de benen bedek je bij voorkeur zo goed mogelijk. Een thermolegging is hier geen overbodige luxe om onder je ski-broek en boven je onderbroek te dragen. Deze werkt op exact dezelfde manier als een thermo-shirt en is dan ook om dezelfde redenen aan te raden. Hierboven draag een ski-broek die ook waterdicht en waterafstotend hoort te zijn. Skibroeken zijn in de regel wat wijder aan de onderkant maar voor Lapland zoek je toch best naar een model dat dit niet te uitgesproken heeft.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Heerlijke sneeuwschoenen
Voeten zijn bij de gevoeligste regio’s van het lichaam voor koude en bescherm je dan ook best heel erg goed. Goede sneeuwschoenen zijn dan ook een echte must en het spreekt voor zich dat deze waterdicht horen te zijn. In de sneeuwschoenen draag je echte ski-sokken van een meer dan behoorlijke dikte en eigenlijk nog het liefst thermo-sokken ook. Dat is eigenlijk de enige echte manier om de koude van Lapland echt de baas te kunnen!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *