Reizen.be > Fietsen in Spanje

Fietsen in Spanje

Spanje is een fantastisch land voor een fietsvakantie. Mede dankzij het afwisselende landschap en het mediterrane klimaat ben je verzekerd van een gedenkwaardige vakantie. Heb je voor dit jaar nog geen vakantie geboekt en ben je op zoek naar een sportieve activiteit tijdens een vakantie in Europa? Boek dan een vakantie op de fiets door Spanje. Ongetwijfeld ga je een fantastische ervaring tegemoet.

©150.parks.ca.gov

Waarom je kiest voor een fietsvakantie in Spanje
Een sportvakantie op de fiets in Spanje is ideaal als je graag actief bezig bent en tegelijkertijd iets wilt meekrijgen van de natuur en cultuur van Spanje. Onderweg kom je in aanraking met prachtige landschappen en historische plaatsen. Bovendien groeit het aanbod van fietspaden en fietsvakanties. Wanneer je dat allemaal bij elkaar optelt, ben je verzekerd van een sportvakantie op de fiets vol leuke herinneringen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Populaire fietsgebieden in Spanje
Spanje wordt gekenmerkt door een aantal prachtige fietsgebieden. Andalusië bijvoorbeeld is een prachtige regio om doorheen te fietsen. Ook de kusten en randen van Spanje zijn aantrekkelijke gebieden om met de fiets doorheen te fietsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het fietsen in streken zoals Noord-Spanje, de Pyreneeën, Catalonië, de Oostkust of Spaanse eilanden zoals Mallorca (Balearen) en de Canarische Eilanden? Voor elk type fietsliefhebber is er wel een regio te vinden waar je naar hartenlust kunt fietsen.

©wordpress.com

Overnachten in Spanje
Tijdens je vakantie op de fiets in Spanje wil je natuurlijk comfortabel overnachten. Na een intensieve dag fietsen is het heerlijk als je ‘s nachts lekker kunt slapen en ‘s morgens uitgerust wakker wordt. Je kunt in Spanje terecht bij diverse hotels. Er is altijd wel een hotel in Spanje beschikbaar die je tegen een aantrekkelijke prijs kunt boeken. Wil je het liever origineel aanpakken? Overweeg dan eens om een finca te boeken, een typisch Spaans huis gelegen op het prachtige Spaanse platteland. Je geniet dan van net dat beetje extra in een prachtige omgeving.

Beste fietsperiode Spanje
Eigenlijk kun je het gehele jaar door terecht in Spanje voor een vakantie op de fiets. De maanden juli en augustus zijn warme fietsmaanden. Tijdens deze maanden kun je het beste in het noorden van Spanje fietsen. In november bijvoorbeeld is het in het noorden van Spanje zo’n 18 graden en in het zuiden 22 graden. Dat is een aangename temperatuur om in te fietsen. In bepaalde regio’s kan het ook van december tot en met februari aangenaam fietsweer zijn. Tijdens alle andere maanden van het jaar ben je grotendeels verzekerd van heerlijk fietsweer en een aangename temperatuur.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Hoe ziet jouw vakantie op de fiets in Spanje eruit?
Op de fiets naar Spanje kun je vormgeven conform je eigen wensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een individuele vakantie op de fiets, maar het is ook een optie om met meerdere fietsers het binnenland van Spanje in te trekken. Kortom, genoeg mogelijkheden om er een geslaagde vakantie van te maken.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *