Reizen.be > Goedkope manieren om richting de Verenigde Staten te trekken

Goedkope manieren om richting de Verenigde Staten te trekken

Een vakantie naar de Verenigde Staten? Dat is nu eens echt iets dat je tijdens elk mogelijk seizoen kunt boeken. Het land is dan ook een trekpleister van formaat met dank aan de omvang en de cultuur die er heerst. Het is kortom een locatie die smeekt om er een rondreis van te maken. Dat gezegd zijnde is het jammer genoeg wel zo dat een vakantie naar de Verenigde Staten relatief duur kan zijn. Vrees echter niet: er zijn wel degelijk goedkope manieren om in het land van de mogelijkheden terecht te komen.

Het enige wat je nodig zult hebben? Wat geduld en weten waar te zoeken en dat zal dubbel worden beloond. Want het is waar wat ze over de Verenigde Staten vertellen: het is één van de leukste landen ter wereld om op bezoek te gaan en op rondreis te trekken. Wat je daarbij zeker niet mag vergeten? De ESTA visum aan te vragen: zonder dat visum kom je er gewoon niet binnen. Maar terug naar de kern, naar wat je echt interesseert: hoe komt je goedkoop in dit magische land?

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

De vlucht
Blijf weg van de grote maatschappijen en richt je naar die reisagentschappen die zich specialiseren in lange vluchten. De tarieven liggen er vaker wel dan niet een heel stuk lager! Nog een bijkomend voordeel aan hierbij boeken: ze hebben een uitgekiend systeem om de maatschappij te vinden die de beste deals voor je biedt. Daarenboven suggereren ze ook indirecte routes die nog een stuk goedkoper kunnen zijn dan de directe.

Het verblijf
De grootste vaste kost bij aankomst is natuurlijk de accommodatie. Hier het minimale voor moeten betalen kan een hele grote hap in je reisbudget schelen. Het is hier dat een dienst als Air B’n’B een echte engel is. Ben je toch niet zo’n fan van het logeren bij vreemden? Dan kan je je best richten op de veelheid aan hotels die je aan de randen van de grote steden kunt vinden. De prijs valt hier best goed mee: voor een kamer voor twee betaal je zo’n 30 tot 40 dollar per nacht.

Een federale recreatie pas
Iets dat niet heel erg veel mensen weten maar wel extreem veel geld kan schelen: een Federal Recreation Pass. Met deze pas, die 80 dollar kost, kan je een jaar lang doorheen heel het land gratis alle nationale parken en reservaten in. Iedere natuurliefhebber zou dan ook verplicht zo’n kaart in huis moeten halen voor zijn of haar verblijf in de Verenigde Staten. Het is met voorsprong de beste deal dat je kunt vinden. Bovendien… kan je er ook gewoon kamperen!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Carpoolen
Vaker wel dan niet is de beste manier om in de Verenigde Staten rond te reizen gebruik te maken van carpool. Er is altijd wel iemand te vinden die dezelfde richting uitgaat. Wat je daarbij zeker in het achterhoofd moet houden is dat dit wel degelijk wat planning vraagt. Maar steek je er de moeite in haal je er ook goedkoop resultaat uit!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *