Reizen.be > Negril, het mekka van reggae en waterratten
Seven Mile Beach

Negril, het mekka van reggae en waterratten

Negril, de badplaats in Jamaica, is ongetwijfeld één van de mooiste plekken ter wereld. Of je nu een strandloper bent, een waterrat of een reggae-fanaat, het stadje aan de kust herbergt alles in één. De plek in de uiterste westhoek van het Caraïbische eiland Jamaica trekt jaarlijks heel wat toeristen aan uit alle hoeken van de wereld. Negril is in vele opzichten echter typisch Jamaicaans. Het pittoreske Seven Mile Beach en de hoge kliffen, zorgen ervoor dat Negril één van de mooiste prentkaart-zichten is op deze aardbol. In deze blog ontdek je de vele mogelijkheden die je in deze badplaats kan vinden.

Seven Mile Beach
© Jamaica Tourist Board

Tip 1: Seven Mile Beach

Eén van de mooiste stranden van Jamaica is slechts vier mijlen lang. De naam is in feite een beetje misleidend. Maar het lijkt veel verder te gaan. Dat is de reden waarom dit unieke strand zo wordt genoemd. Heel veel laagbouw hotels in alle prijsklassen zijn gebouwd aan het hagelwitte strand. Ook op de kliffen is het één van de mooiste paradijzen ter wereld waar je kan vertoeven, uitgaan en lekker eten. Langs het strand zijn er souvenirwinkels, bars en restaurants en elke waterrat komt ruimschoots aan zijn trekken met activiteiten van windsurfen tot duiken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-39]

Tip 2: De kliffen van Rick’s Café

Een van de meest befaamde plekken van Jamaica is Rick’s Café. In feite is het een bar en café, waar je adembenemende zonsondergangen kunt spotten, maar je gaat er ook naartoe voor de Jamaicaanse rotsspringers die vanaf de rotsen (12 m hoog) of een boom (22 m hoog) springen. Ook veel toeristen maken (op eigen risico) een sprong in het kristalheldere zeewater. Wanneer de zonsondergang begint, is er een eigen band die live reggae muziek begint te spelen. Het zal je niet verbazen dat de meeste liedjes, die worden gespeeld, van Bob Marley afkomstig zijn. Live muziek op de achtergrond, een cocktail in de hand en een zonsondergang waarbij je je op een andere planeet voelt. Het zorgt voor het perfecte Jamaicaanse plaatje.

Rick's Café
© Jamaica Tourist Board

Tip 3: Paardrijden met een tocht in zee

Rhodes Hall Plantation (15 autominuten ten noorden van Negril) is een 580 hectare grote plantage met bamboebossen, heuvels en een privé-strand om over te galopperen met een paard. De rit te paard is een unieke belevenis. In kleine groepjes worden tochten uitgestippeld. Eén van die merkwaardige tripjes is paardrijden met een tocht in de zee. Een ervaring die nog lang in je herinnering zal blijven hangen. Zowel ervaren rijders als beginners kunnen verschillende tochten ondernemen in de buurt, met diverse moeilijkheidsgraden.

Tip 4: Snorkelen en duiken

Voor de echte waterliefhebbers zijn er talloze duik- en snorkellocaties aanwezig. De meeste hotels voorzien in een basisuitrusting om te snorkelen. Het rustig kabbelende en heldere water in het westelijke deel van Jamaica biedt uitstekende zichtbaarheid en verscheidenheid in ecosystemen. De duikers en gidsen ter plaatse zijn betrouwbaar en deskundig. Veiligheid is de topprioriteit. Je kan er eveneens internationale erkende duikvergunningen behalen. Andere watersporten zoals catamaran en zeilen zijn eveneens populair.

Wil je meer weten? Kijk op www.visitjamaica.com.
Proef de sfeer op het eiland in de zon! Bekijk deze video.
Krijg je niet genoeg van Jamaica? Volg het Caraïbische eiland op Facebook en op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *