Reizen.be > Dwars door Noord- en Zuid-Wales
Wales

Dwars door Noord- en Zuid-Wales

Als u op zoek bent naar indrukwekkende natuur, schilderachtige dorpjes en een typisch Engelse cultuur, dan moet u zeker mee met de zevendaagse rondreis door Noord- en Zuid-Wales van Diederik Reizen. Tijdens deze reis zult u versteld staan van de enorme natuurlijke ruimte, waar hier en daar schapen staan te grazen. Deze reis is volledig verzorgd en op die manier hoeft u alleen maar te genieten. In dit artikel leest u alles wat u kunt verwachten.

Wales
© Diederikreizen.be

De reis
Diederik Reizen verzorgt zijn trips tot in de puntjes. Er zitten veel praktische zaken bij de prijs inbegrepen. Zo maakt u de rondreis in een luxe autocar die voorzien is van toilet, airconditioning, een bar en een dvd-speler. Met deze autocar maakt u op de ferry de overtocht tussen Calais en Dover. Verder zitten er allerlei toegangsgelden voor bezienswaardigheden bij die u tijdens de reis zult aandoen. Een bezoek aan Conwy Castle, Plas Mawr, Portmeirion Village en Gower bijvoorbeeld. Ook kunt u rekenen op een treinrit van Snowdon Mountain Railway en Llanberis Lake. Het enige wat niet inbegrepen zit in de prijs, zijn dranken en persoonlijke uitgaven, overige toegangsgelden en verzekeringen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-40]

De bestemming
Tijdens de reis naar Noord- en Zuid-Wales verblijft u op basis van half pension in een tweepersoonskamer in twee verschillende hotels. Het eerste is het Royal Victoria Hotel in Llanberis. Dit driesterrenhotel ligt aan de voet van Mount Snowdon tussen verschillende meren in. Prachtig in de natuur dus. De kamers hebben een bad en een douche, een televisie en verder alle gemakken die u nodig kunt hebben. Het tweede hotel is Best Western Aberavon Beach Hotel. Dit hotel ligt aan het strand van Aberavon en heeft uitzicht over de prachtige baai van Swansea en schiereiland Gower. Er is een restaurant, bar en recreatiecentrum. De kamers zijn modern ingericht.

Wales
© Pixabay.com

Het reisprogramma
De reis is van te voren helemaal ingedeeld, zodat u niets van deze regio hoeft te missen. Wanneer u op dag één van de ferry komt met de autocar, wordt u naar het eerste hotel in Llanberis gereden. Dag twee begint met een goed ontbijt, waarna u de Snowdon Mountain Railway ontdekt, een ideale manier om het bergachtige gebied te verkennen. Dag drie staat in het teken van waarschijnlijk het meest indrukwekkende kasteel van Wales, Conwy. Na een bezoek aan het kasteel, bekijkt u het middeleeuwse stadje door middel van een wandeling. Op dag vier is Zuid-Wales aan de beurt. Met de autocar bezoekt u Portmeirion en universiteitsstad Aberystwyth, waar er een gezellige promenade te vinden is. Met een treintje verkent u de omgeving, waarna u de nacht doorbrengt in het tweede hotel in Swansea Bay. Op dag vijf ontdekt u schiereiland Gower, dat bekend staat om de prachtige natuur. Ook zijn er veel historische gebouwen te bewonderen, zoals kerken, kastelen en begraafplaatsen. In de namiddag bezoekt u één van de beste stranden van Europa, de Rhossili Bay. Op dag zes bezoekt u Cardiff, de hoofdstad van Wales. Het landschap is er prachtig. Er zijn veel monumenten te zien, zoals Cardiff Castle. Na de middaglunch bezoekt u de Koninklijke Munt. Dit bezoek is uniek. Op de dag van vertrek bezoekt u eerst Cotswolds, waarna u door de mooie landschappen naar Gloucester wordt gereden. Vervolgens neemt u de ferry weer terug naar de opstapplaats in België.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *