Reizen.be > 5 prachtige fietsroutes in het Verenigd Koninkrijk
Fietsroutes Londen

5 prachtige fietsroutes in het Verenigd Koninkrijk

Wil je op je komende vakantie een keer iets anders doen? Ga dan van de gebaande paden af en kies voor het boeken van een sportvakantie. Dat kan al heel dichtbij huis, in het Verenigd Koninkrijk. We hebben 5 van de mooiste routes voor je op een rijtje gezet.

Fietsroutes Londen
© Wikipedia.com

1. Theemsvallei van Londen naar Oxford (160 km)
Een heel mooie instaproute van net iets meer dan 160 km vind je tussen Londen en Oxford. Hiermee is hij ook prima geschikt voor een tochtje tijdens je vakantie in Londen of omgeving. De route voert je vanuit de stadse hectiek naar de wereldberoemde universiteitsstad Oxford en dit alles terwijl je contouren van de rivier de Theems volgt. Onderweg hoef je maar weinig te klimmen en hiermee is het ook een prima keuze voor de beginnende vakantiefietser.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Zee tot Zee-route (210 – 320 km)
Groot-Brittannië in al zijn facetten ontdekken kan ook heel leuk door het volgen van de Zee tot Zee-route. Je kunt hierbij kiezen uit twee startpunten (Workington en Whitehaven in het westen en aan de Ierse Zee gelegen) en twee eindpunten (Newcastle en Sunderland in het oosten en gelegen aan de Noordzee). Natuurlijk kun je je beginpunt en eindpunt ook omdraaien. In ieder geval is de route een mooie uitdaging voor iedereen die al gewend is aan redelijk wat actie en inspanning. Vooral het heuvelachtige Lake District zal wat meer moeite kosten, maar de prachtige uitzichten maken dit meer dan waard.

Verenigd Koninkrijk Whitehaven
© commons.wikimedia.org

3. East Anglia route van Fakenham naar Harwich (260 km)
Hou je van fietstochten in een landelijke omgeving, dan zit je met deze route door East Anglia helemaal goed. Het landschap voert je langs boerenbedrijven en door prachtige bossen en is bijzonder toegankelijk voor de beginnende tot ervaren fietser. Onderweg kun je je kamp opslaan op één van de vele campings in de regio.

4. Doorkruis Wales van Anglesey naar Cardiff (400 km)
Ook Wales is een uitstekende uitvalsbasis voor een sportieve fietsvakantie. Bovendien kun je dit gebied in slechts één dag geheel doorkruisen. Wel is Wales voornamelijk geschikt voor de meer doorgewinterde fietser. Je moet soms namelijk flink klimmen en ook het weer kan nogal eens tegenzitten. Ook hier geldt weer dat de fenomenale landschappen de inspannende tocht beslist de moeite waard maken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Van John O’Groats naar Land’s End (1385 km)
Wil je echt alles uit je sportvakantie halen wat er in zit en ben je een behoorlijk ervaren fietser? Dan willen we graag je aandacht vestigen op deze prachtige, maar lange route tussen John O’Groats en Land’s End. De weg op zich is niet al te moeilijk, maar de crux zit hem vooral in de enorme afstand. De route begint in John O’Groats, in het uiterste noorden van het Verenigd Koninkrijk en eindigt helemaal in het zuiden, in Land’s End. Onderweg maak je kennis met de vele verschillende landschappen die het Britse eiland kenmerken.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *