Reizen.be > Alles wat je nodig hebt voor een weekje outdoor vakantie

Alles wat je nodig hebt voor een weekje outdoor vakantie

Wat neem je mee tijdens een weekje outdoor vakantie? Dit is natuurlijk in zekere zin afhankelijk van de precieze bestemming en van het weer, maar dit mag in ieder geval niet ontbreken:

Grote rugzak

Een grote rugzak is ideaal als je een weekje outdoor op vakantie gaat. Wil je bijvoorbeeld ook een laptop en andere gadgets meenemen, kies dan zeker een exemplaar van 26 liter. Let op extra veel vakjes, zodat je tijdens je reis snel vindt wat je nodig hebt.

Kleine waterdichte rugzak

Ga je tijdens je vakantie een trip maken, dan neem je uiteraard liever niet je grote rugtas mee. Zorg daarom ook voor een stevige, kleine, maar het liefst wel een waterdichte rugzak. 18 Liter is ideaal. Zorg voor een tas met comfortabele banden en let erop dat de rugzak een extra band heeft. Zo kun je hem tijdens je tochten fijn op je heupen dragen.

Goede wandelschoenen

Het liefst draag je wandelschoenen die je al hebt ingelopen. Koop ook niet de goedkoopste exemplaren. Je zit vast en zeker niet te wachten op blaren of andere pijnlijke plekjes op je voeten. Wandelschoenen zijn prettig op het strand, in de bergen en in het bos. Ze komen dus overal van pas. Zorg voor een goed profiel, zodat je altijd voldoende grip hebt.

Outdoor kleding

Natuurlijk ga je niet in je kantoorkleding op outdoor reis. Zorg voor een goede jas, voor fijne shirts en voor perfect thermo ondergoed. Wil je in een keer klaar zijn? Heb je geen tijd om overal rond te kijken voor de perfecte outdoor kleding? Je vindt alle outdoor kleding hier.

© pixabay.com

Hamamdoek

Deze had je misschien in eerste instantie niet verwacht, maar een hamamdoek is ideaal om mee te nemen tijdens je reis. Hij neemt niet veel plek in en je kunt hem voor van alles en nog wat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een strandlaken of een handdoek. Dankzij de afmetingen kun je de doek ook goed neerleggen tijdens een picknick. Is het even iets frisser, dan sla je hem om je schouders als omslagdoek. Het gewicht is echt te verwaarlozen en hamamdoeken staan erom bekend dat ze zeer snel drogen. Duur zijn ze trouwens ook niet.

Powerbank met zonne-energie

Je wilt het liefst een beetje bereikbaar blijven voor je geliefden tijdens de outdoor vakantie? Je houdt ervan om af en toe een teken van leven te versturen? Neem dan een powerbank op zonne-energie mee. Ga je echt een tijd heel actief de natuur in, dan hoef je niet te rekenen op stroom. Met een zonnepaneel wek je eenvoudig zelf stroom op. Via de powerbank laad je zo al je outdoor gadgets weer op.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *