Reizen.be > 9 redenen waarom je deze winter in Courchevel moet gaan skiën

9 redenen waarom je deze winter in Courchevel moet gaan skiën

Courchevel sleept de reputatie met zich mee dat het volledig gericht is op het hogere segment. Als je wilt gaan wintersporten in de nodige luxe en met het nodige comfort is Courchevel de eerste bestemming waar je aan denkt. Dat mag dan wel deels kloppen, toch doet die reputatie het skioord schromelijk tekort. Ook voor wintersport met de familie is dit veelzijdige skigebied immers bij uitstek geschikt. Wat zijn de grote pluspunten van Courchevel? Tijd om het even van nader bij te bekijken.

© commons.wikimedia.org

1. Charment en authentiek of toch kiezen voor luxe?
Courchevel ligt in het Franse skigebied Les Trois Vallées en bestaat eigenlijk uit twee dorpen die hoog in de bergen liggen. Tussen de 1100 en de 1850 meter om specifiek te zijn. Le Praz is één van die twee dorpen en kan met recht en reden authentiek en charmant genoemd worden. Het is ook hier dat de prijzen heus nog wel meevallen. Zoek je de dure boetieks en luxueuze verblijven? Dan trekt u het best naar Courchevel zelf.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Duur? Dat is overdreven
Wist je overigens dat de befaamde prijzen om hier de skilatten aan te mogen trekken best nog meevallen? Het is correct om te stellen dat met 240 euro voor een skipas van 6 dagen Courchevel één van de duurste van Frankrijk is. Ga je echter met het gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) dan betaalt het hele gezin een stuk minder: nl. de prijs van een kinderskipas. Een mooie besparing van 94 euro per pas.

3. Skiplezier
Courchevel is een deel van het immense skigebied Les Trois Vallées. Maar heb je die 600 kilometer aan piste wel nodig met het gezin? Zeker met wat kleinere kinderen is een deelskipas van Courchevel zelf eigenlijk een betere keuze. Het dorp biedt 150 kilometer piste en de kostprijs ligt een heel stuk lager.

4. Cultuur
Niet iets wat je onmiddellijk verwacht tijdens een skivakantie, maar een beetje cultuur opsnuiven kan een leuke afwisseling zijn tijdens het skiën. Zo bevinden er zich verschillende indrukwekkende sneeuwsculpturen  van Romero Britto in het skigebied alsook kunstwerken van Richard Orlinski.

© Pixabay.com

5. Het familieparadijs
Zijn de kinderen toch nog net te jong om zelf de latten aan te binden? Of misschien hebben ze gewoon echt geen zin om te skiën? In dat geval zit je in Courchevel goed met maar liefst 3 locaties voor kinderopvang.

6. Pistes op maat van de kinderen
Kunnen de kinderen wel skiën? Dan zijn de pistes rond Courchevel ideaal voor de basis. Het aanbod is vrij eenvoudig en er is gelukkig een gebrek aan diepe ravijnen. Een echte aanrader? De pistes rond de Biolay stoeltjeslift zijn uitermate geschikt voor de kleinsten onder ons.

7. Veel te doen
Courchevel is een echt familieresort waar er tal van activiteiten mogelijk zijn. Wat dacht je van een heerlijke rodelbaan, een ijsbaan, een klimmuur, bioscoop, bowling en nog veel meer?

8. Het openbaar vervoer
Bovendien is het zo dat het openbaar vervoer in Courchevel gratis is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over hoe je het hele gezin nu op een bepaalde locatie krijgt. Willen de mama en de papa nog een stapje in de wereld zetten? Dat kan perfect want de bussen rijden tot diep in de nacht. Waarom nog twijfelen dus?

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

9. Breed aanbod aan accommodaties
Courchevel zelf biedt dure en exclusieve accommodaties aan. Zoekt u het echter een beetje verder dan zijn er heus wel betaalbare accommodaties terug te vinden. Op een echte budgetvakantie na vind je hier in de buurt altijd wel iets voor een goede prijs.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *