Reizen.be > Culinair Benidorm: niet alleen voor oudjes

Culinair Benidorm: niet alleen voor oudjes

We kennen Benidorm allemaal als de geliefkoosde stad waar Belgische gepensioneerden graag hun oude dag doorbrengen. Maar dat is enkel een cliché, want de Spaanse badplaats is de geschikte vakantieplek voor alle leeftijden. Spanje is ook gekend voor haar eten. Je kan in Benidorm een lekker frietje steken bij “Friet van Piet” of de gastronomische kant van de stad ontdekken. Een combinatie van heerlijke Spaanse specialiteiten en regionale wijnen maken je vakantie compleet. Vandaag verklappen we de leukste restaurants van Benidorm die zeker een bezoekje waard zijn.

© commons.wikimedia.org

Restaurante Ulia Playa
Je kan Spanje niet bezoeken zonder paella te eten en de beste vind je in Benidorm bij Restaurante Ulia Playa vlak naast het strand. De ideale gelegenheid om na het zonnen een hapje te gaan eten. Geniet van een heerlijke rijstschotel of een bord vers gevangen vis en zeevruchten.

Restaurante Ulia Playa
Avenida Vicente Llorca Alos 15
Tel +34 965 85 68 28

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Punto de Sal Gastro & Beach
De perfecte keuze voor de gastronomische liefhebber. Punto de Sal Gastro & Beach biedt een unieke culinaire ervaring met verse seizoensproducten op prachtig gedresseerde borden. Het restaurant heeft ook een mooie drankenkaart samengesteld met de beste wijnen en cava uit de streek.

Punto de Sal Gastro & Beach
Plaza de Torrejó 3
Tel +34 965 85 50 22 of reservas@puntodesal.es

La Tapería Aurora
Betaalbare traditionele tapas zoals gamba’s, inktvis (pulpo) of vleeskroketten (croquetas de jamón). Bij La Tapería Aurora kies je zelf tapas aan de bar of van de verfijnde kaart.

La Tapería Aurora
Calle Santo Domingo 6
Tel +34 618 13 18 73 of reservas@grupoaurrera.com

Restaurante Casa Toni
Casa Toni is al tientallen jaren een bekend restaurant met een traditionele menukaart vol mediterrane lekkernijen zoals verse zeevruchten, vis, Spaanse ham en salades. Het restaurant is ook heel populair bij de lokale bevolking en vele toeristen brengen jaarlijks een bezoekje aan de praatgrage Toni. Hij zal je ontvangen alsof je familie bent.

Restaurante Casa Toni
Avenida Cuenca 13
Tel +34 966 80 12 32

La Mejillonera
Hier ben je aan het juiste adres voor verse mosselen klaargemaakt op verschillende wijzen. Verborgen in een hoekje van de straat en traditioneel ingericht. Perfect voor een tussendoortje of een hapje tijdens de middag. La Mejillonera serveert ook andere visschotels zoals calamares en paella.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

La Mejillonera
Passeo Carretera 16
Tel +34 965 06 91 83

© Pixabay.com

Chocolateria Valor
De beste chocolade vind je in België, daar bestaat geen twijfel over. Maar Chocolateria Valor maakt wel heerlijke churros met chocolademelk. Geschikt als ontbijt, dessert of vieruurtje met een vers kopje koffie.

Chocolateria Valor
Explanada de España
Tel +34 965 86 26 63

Buen Provecho!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *