Reizen.be > Wandel op El Caminito del Rey (als je durft)

Wandel op El Caminito del Rey (als je durft)

Ooit stond El Caminito del Rey bekend als het gevaarlijkste wandelpad ter wereld. Het pad werd honderd jaar geleden intensief gebruikt voor het transporteren van goederen, maar ging de laatste tientallen jaren snel in verval waardoor het zijn beruchte reputatie kreeg. Hierdoor besliste de Spaanse regering om het pad te renoveren, waardoor het sinds kort terug open is voor het publiek.

© commons.wikimedia.org

El Caminito del Rey
El Caminito del Rey kan letterlijk uit het Spaans worden vertaald als ‘het kleine koningspad’. Het is gelegen in het bergachtige gebied van El Chorro, nabij Malaga in Zuid-Spanje. Het werd voornamelijk een eeuw geleden gebruikt en is dus in verval geraakt de laatste decennia. Dat hield avonturiers echter niet tegen om het pad te bewandelen, met de gekende gevolgen. Daarop besliste de stad om het pad opnieuw te renoveren en open te stellen voor toeristen die het pad zelf willen bewandelen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Hoe boek je deze wandeling?
De meeste reizigers combineren deze wandeling doorheen de El Chorro kloof met een stedentrip in het nabijgelegen Malaga. Het beginpunt van het wandelpad is makkelijk bereikbaar met de trein vanuit de stad (zo’n 40 minuten). Wie echter naar hier is gekomen voor een wandelvakantie, dient op voorhand zijn ticket voor El Caminito te boeken gezien de vraag erg groot is, en dus ook snel uitverkocht. Het pad zelf loopt in een lijn en er is dus geen mogelijkheid om langs dezelfde weg terug te keren. Een pendelbus brengt je echter wel van het eindpunt terug naar het startpunt. Zorg echter wel dat je goed voorbereid bent, want eens begonnen aan de wandeling die een kleine twee uur duurt, heb je geen mogelijkheid meer om iets te eten, drinken of zelfs naar het toilet te gaan.

© commons.wikimedia.org

Waarom moet je deze wandeling zeker eens doen?
Loont het de moeite om naar Zuid-Spanje te reizen, tevens nog eens het aangename Malaga te bezoeken en de stad te verlaten voor een korte dagwandeling? Zeker! El Caminito del Rey dankt zijn populariteit niet enkel aan zijn reputatie, maar des te meer aan zijn uitzichten. Het pad loopt niet zomaar doorheen de El Chorro kloof, maar er zelfs langs. De trail bestaat uit een houten pad dat is vastgemaakt aan de wanden van de kloof, op zo’n 100 meter hoogte. Zo heb je niet alleen een fantastisch uitzicht over de kloof zelf, maar ook op de turquoise rivier die beneden stroomt. Moeilijk is de wandeling niet gezien de geringe afstand. Enkel de Spaanse zon kan het je even lastig maken, maar gezien iedereen de wandeling erg rustig doet, heb je meer dan tijd genoeg om uit te rusten. Het pad mag dan niet meer zo spannend zijn als toen klimmers er zich aan waagden, toch loont het nog erg de moeite. Erg leuk is wel dat je het oude vervallen pad, met de bijhorende gaten, nog onder het gerenoveerde pad ziet liggen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *