Reizen.be > Wandelen in en proeven van de Vlaamse Ardennen
Ename

Wandelen in en proeven van de Vlaamse Ardennen

Wandelen in de Vlaamse Ardennen is verreweg de meest pittoreske belevenis, met beboste heuvels en vlaktes die dorpen met elkaar verbinden. Hoewel deze streek in Oost-Vlaanderen zeer populair is bij wandelaars, zijn niet alle wandelroutes door velen gekend.

Ename
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Herlaad jezelf in de natuur

Je voelt je de afgelopen dagen leeg. Elke dag voelt als een herhaling van de vorige dag. Je hebt iets nieuws en betoverend nodig. Iets zinvols dat je zintuigen opnieuw tot leven wekt. Het beste medicijn daarvoor is de natuur. Nog beter, door tijd door te brengen in de natuur, spaar je tijd uit omdat je minder vaak in de wachtkamer van de dokter zult doorbrengen. Mensen zijn als zonnebatterijen, ze worden opgeladen terwijl ze tijd doorbrengen in de vrije natuur. De natuur maakt je jonger en lange wandelingen doen wonderen voor je welzijn. Stel jezelf voor een uitdaging en ga de natuur ontdekken in de buitengewone Vlaamse Ardennen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

De Vlaamse Ardennen: hét wandelwalhalla

Kronkelend geplaveide wegen, meanderende rivieren, beboste paden en open vergezichten maken de Vlaamse Ardennen zo bijzonder. En niet alleen voor fans van wandelen en fietsen: het landelijk gebied in Oost-Vlaanderen, net ten zuiden van Gent, telt ook honderden producenten van streek- en boerderijproducten, en veel gezellige cafés en restaurants. Als je altijd al deze heuvelachtige verborgen hoek van Vlaanderen hebt willen ontdekken, kun je dat het eenvoudigste doen dankzij een van de uitgestippelde routes van Wandelwalhalla. Download je favoriete wandellus. Je hebt ondertussen de keuze uit maar liefst 15 wandelingen met verschillende lengtes, landschapstypes en moeilijkheidsgraden. En er komen er nog bij. Heb je liever een kaartje in de hand, dan kun je ook diverse netwerkkaarten bestellen via de webshop.

Picknickroute en Muziekbosroute

De Picknickroute vertrekt vanaf de kerk van Ronse, gelegen in het diepe zuiden van de Vlaamse Ardennen. Het traject leidt wandelaars dwars door het hart van het Muziekbos, een dicht bos aan de rand van de stad. Pak een picknickmand uit de nabijgelegen bistro ‘Boekzetting’ mee voor onderweg. De mand is gevuld met lokale delicatessen zoals Breydel-ham, kaas van Horebeke, chocolade van Rigaux en yoghurt van Inex.

Mattentaarten
© Toerisme Oost-Vlaanderen

De Zoete Hoeve Route en Kartuizerroute

Hou je van zoetigheden, dan nodigt het gebied rond Brakel en Sint-Martens-Lierde je uit. Langs de Zoete Hoeve Route zijn een aantal goede plekken om de Mattentaart uit Geraardsbergen en de rijstpudding, cheesecake en chocolademousse van een van de vele melkveebedrijven in de regio te proberen. Neem je de Kartuizerroute dan kun je genieten van een glas Kartuizerbier in het café De Kartuizer, het enige café waar je dit bier kunt proeven.

De Oud Bruin-route

Deze route navigeert tussen de heuvels rond het fietsmekka Oudenaarde. Onderweg vind je heel wat suggesties voor enkele strategische stops. Bijvoorbeeld plaatsen waar je een ​​typisch bruin bier kunt bestellen van een van de vier overgebleven brouwerijen in de streek: Roman, Liefmans, Cnudde en Smisje.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Andere populaire routes

Tussen Helix en Bosberg (Geraardsbergen)
– De Geuzenhoekroute (Sint-Maria-Horebeke)
– De Rooigemsebeekroute (loopt doorheen Mullem, Wannegem-Lede en Huise)
– De Sint-Lievensroute (loopt doorheen Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse en Steenhuize-Wijnhuize)

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *