Reizen.be > Bezoek de historische Huysmanhoeve in het fraaie Meetjesland
Eeklo De Huysmanshoeve

Bezoek de historische Huysmanhoeve in het fraaie Meetjesland

Oost-Vlaanderen staat bekend als een prachtige regio, met veel flora en fauna, schitterend natuurschoon en afwisselende landschappen. Maar ook voor cultuur en historie kun je als reiziger in dit gebied prima terecht. Zo vind je in het oosten van Vlaanderen veel historische brouwerijen voor speciaalbier, tal van musea, forten en een hoop folkloristische geschiedenis. Oost-Vlaanderen is dan ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Zoals het fraaie fiets- en cultuurgebied Meetjesland, waar je de prachtige Huysmanhoeve vindt.

Eeklo De Huysmanshoeve
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Huysmanhoeve in Meetjesland: een avontuur op zich
Een bezoek aan de Huysmanhoeve in Eeklo, in het Meetjesland, is een absolute aanrader voor mensen die van natuur én cultuur houden. De Huysmanhoeve is een historisch streekcentrum – de hoeve en regio worden al bewoond sinds de 13e eeuw – vanwaar diverse wandel- en fietsroutes vertrekken. De Huysmanhoeve zelf is een beschermd monument, met een prachtig woonhuis, omliggende panden, een eeuwenoude boomgaard, een moestuin en een kruidentuin. In de hoeve kun je kennismaken met het vroegere leven op het platteland van het Meetjesland. Je kunt er zien hoe er vroeger gebakken en gekookt werd, genieten van de speciale bieren uit het Meetjesland of een kopje koffie drinken. Mocht je met de kinderen naar de hoeve gaan, dan is dat geen enkel probleem. Rond de hoeve zijn er voldoende speelgelegenheden voor de kleintjes.

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

Per fiets de regio verkennen: de Huysmanhoeveroute
Het Meetjesland in Oost-Vlaanderen kun je prima per fiets verkennen. Vanaf de hoeve vertrekken diverse ontspannende en leerzame fietstrajecten. Een prachtige route door het fraaie Meetjesland is de zogeheten Huysmanhoeveroute. Het traject is 47 kilometer lang en ligt tussen de plaatsen Kaprijke en Zomergem. Onderweg kom je langs het pittoreske Keigatbos en het provinciale domein Het Leen. Bezoek op het laatste stuk van de route zeker ook de historische Sint-Martinuskerk in Zomergem.

Naast de Huysmanhoeveroute is de Krekenroute van 52 kilometer een aanrader. Dit traject voert je langs de mooiste krekenplaatsen die er in en rond Eeklo te vinden zijn. Op deze tocht kom je gewoon helemaal tot rust, te midden van de schitterende natuur!

Maldegem
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Leer alles over stoomtreinen in Maldegem
In de 19e eeuw kwam in Europa en ook in Vlaanderen de stoomtrein op. Wil je hier meer over leren, dan moet je zeker langs het station van Maldegem gaan. Hier vind je het zogenoemde Stoomcentrum: een leuk en levendig museum over de geschiedenis van de stoomtrein. De gedachte dat de stroomtrein verleden tijd is, leer je hier in Maldegem wel af!

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

De nacht doorbrengen in een klooster
Een bezoek aan de Huysmanhoeve moet je zeker ook combineren met een wandeling of fietstocht door het idyllische plaatsje Sint-Laureins. In deze plaats bevindt zich het historische klooster – ingebouwd in een hotel – Het Godshuis. Het is een bijzondere plek, waar het verleden en de moderniteit samenkomen in één hotel. Na een dag stevig fietsen is het in dit hotel goed ‘thuiskomen’. Je kunt namelijk meteen een overheerlijke sauna induiken, of kiezen voor het hamam badhuis!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *