Reizen.be > Wandelen in Kitzbühel
Wandelen in Kitzbuehel

Wandelen in Kitzbühel

Hou je van flinke wandeltochten tijdens je vakantie en heb je nog geen plannen gemaakt voor de komende vakantie? Overweeg dan eens om het Oostenrijkse Kitzbühel te bezoeken. Hier kun je heerlijk wandelen over goede wandelpaden en zie je het prachtige Alpenlandschap aan je voorbij trekken. Neem wel goede wandelschoenen mee, want er zijn zoveel wandelroutes, dat je echt je hele vakantie kunt wandelen. Overnacht in een typisch Oostenrijks hotel en leer de gastvrije Oostenrijkers ook persoonlijk kennen. Dit is een wandelvakantie waar je geen spijt van zult krijgen.

Wandelen in Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

De stad Kitzbühel

De stad en de hele omgeving is niet alleen ‘s zomers te bezoeken. De stad heeft een reputatie hoog te houden in de wintermaanden, als massa’s wintersporters het gebied bezoeken. Door de goede ligging in het midden van de streek Tirol, is het een uitstekende plek om ‘s winters te skiën. Totaal heeft het gebied 170 kilometer aan skipistes en zijn er twee snowparks. Je hebt hier uitkijk over de bekende bergen de Wilder Kaiser en de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk en ook de Schwarzsee ligt in de buurt. ‘s Zomers, als de sneeuw is verdwenen, krijgt de streek een lieflijk karakter met groene alpenweides waar koeien in grazen en grote bloemenweides. Dit wordt weer afgewisseld door de ruwe, maar prachtige berglandschappen met uitzicht over de vele dalen met Oostenrijkse dorpjes. Daarom is dit een excellent gebied om veel te wandelen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-33]

Veel wandelroutes

Het gebied kent maar liefst 1.000 kilometer aan wandelpaden waar je verschillende wandelroutes over kunt volgen. Het gebied waar je doorheen trekt heet de Kitzbüheler Alpen. Hoewel je op een hoogte van ruim 2.000 meter zit zul je hier weinig van merken. Op de achtergrond geniet je uiteraard van de vele berglandschappen, maar je wandelt door het groene gras van de vele weilanden die vrijwel allemaal door vee worden begraasd. Niet voor niets wordt er ook wel eens gesproken over de ‘grasbergen’. In deze omgeving waant je je echt in het traditionele Tirol. 

Geniet van de vele berghutten

Tijdens de wandeltochten door de Kitzbüheler Alpen kom je met enige regelmaat een typische Tiroler berghut tegen. Deze berghutten zijn er speciaal om je wandelroute wat comfortabeler te maken. Wandelaars, maar ook fietsers en mountainbikers, maken hier regelmatig een stop om even uit te rusten en te genieten van de lokale Tiroler hapjes en drankjes. Veelal zijn het lokaal gemaakte gerechten waarin onder andere de Alpenmelk verwerkt is. Uiteraard is het ook mogelijk om in sommige berghutten lokale streekproducten aan te kopen, zoals kaas, worst of Oostenrijkse cognac. Sommige berghutten zijn zeer compleet en is het mogelijk om hier te overnachten. Een overnachting in een typisch Oostenrijkse berghut is zeker eens de moeite waard. Ook dienen vele berghutten in deze streek als schuilplaats. Mocht het tijdens een wandeltocht gaan regenen, dan kom je altijd wel een berghut tegen waar je comfortabel kunt schuilen.

Wandelen Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus

Ga ook wandelschoenen testen

Dachstein is een Oostenrijks schoenenmerk dat zich heeft toegelegd op het produceren van bergschoenen, wandelschoenen en sportschoenen. In samenwerking met de lokale sportzaak ‘Sport Etz’ hebben zij een schoenen testcenter opgericht. Als je nog geen goede wandel- of bergschoenen hebt, kun je hier je schoenen huren en tegelijkertijd testen. Zo heb je wandelschoenen van zeer hoge kwaliteit, die je maar een fractie kosten van wanneer je ze zou kopen. Dit is zeker de moeite waard om eens te proberen. 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *