Reizen.be > De mooiste kastelen ontdek je op de fiets
Kasteel Laarne

De mooiste kastelen ontdek je op de fiets

Oost-Vlaanderen bruist van de kunst, cultuur en natuur. Voor de kasteelliefhebber is in de regio Scheldeland nu een vernieuwde kastelenroute opgesteld. Per fiets brengt deze route je langs prachtige kastelen. Zo kun je gedurende de route het Kasteel van Laarne, het Kasteel van Destelbergen en het Kasteel van Heusden bewonderen en zelfs bezichtigen!

Kasteel Laarne
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Kasteel van Laarne: de parel van Oost-Vlaanderen

Het middeleeuwse Kasteel van Laarne stamt uit de 11e of 12e eeuw. De imposante grauwe torens en de opvallende rode kasteeldeuren zijn onmogelijk over het hoofd te zien. Het kasteel deed oorspronkelijk dienst als waterburcht en na een restauratie in 1962 is het uitgegroeid tot een museum. Een perfecte locatie om even van je fiets af te stappen en het kasteel vanbinnen te bezichtigen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

Restaurant Kasteel van Laarne

Ga volledig uitgerust weer met de fiets op pad na een hapje en een drankje in het restaurant in een van de bijgebouwen van het Kasteel van Laarne. Het warme interieur in combinatie met de unieke locatie zorgt gegarandeerd voor gastronomisch genieten!

Kasteel van Destelbergen: statig en toegankelijk

Het Kasteel van Destelbergen behoort sinds 1975 tot de gemeente Destelbergen. Vanaf 1981 wordt het imposante gebouw gebruikt als gemeentehuis. Het kasteel wordt omringd door het Reynaertpark dat toegankelijk is voor publiek. Prima moment om je fiets even in te ruilen voor een wandeling door het park (inclusief vijver). Voor een drankje kun je terecht bij taverne de Reynaert vanwaar je eventueel toezicht kunt houden op de kinderen in de nabijgelegen speeltuin.

Kasteel Heusden
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Kasteel van Heusden: majestueus en strak

Aan de rand van het dorpje Heusden ligt het gelijknamige Kasteel. Gelegen aan de voet van een weids grasland kreeg het kasteel sinds de 17e eeuw verschillende familienamen toebedeeld. De huidige eigenaar blijft bij Heusden, omdat inmiddels vijf burgemeesters van het dorpje in het kasteel hebben gewoond. Aan het eind van de 19e eeuw werd het kasteel uitgebreid.

Galerie en café In Den Bouw

Op amper 100 meter van de route vind je in het dorpje Kalken de pittoreske galerie en café In Den Bouw. In het weekend is het artistieke café open voor bier of frisdrank en in de zomer een populaire plaats onder fietsers en wandelaars.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Meer bezienswaardigheden langs de vernieuwde kastelenroute

Nog geen genoeg gekregen van alle kunst, cultuur en natuur? Hieronder vind je nog enkele bezienswaardigheden die je langs de nieuwe kastelenroute kunt bewonderen en bezoeken.

Park van Beervelde

Dit indrukwekkende kasteelpark is eigendom van Graaf Renaud de Kerchove de Denterghem. Twee keer per jaar, in mei en oktober, wordt de tuin opengesteld tijdens de Tuindagen van Beervelde. Park van Beervelde is 25 ha groot en sinds 1995 een beschermd monument in Oost-Vlaanderen.

Park van Beervelde
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Prullenbos

Het Prullenbos in Wetteren is een echte trekpleister voor gezinnen, families en kinderen. Er is een speelvallei voor de kids, ouders zakken onderuit op het gezellige terras. Hapjes en drankjes zijn te bestellen in de herberg.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *