Reizen.be > De beste winterzon vind je voor de kust van Tanzania

De beste winterzon vind je voor de kust van Tanzania

Als je aan een wintervakantie in de zon denkt, dan komt Tanzania vast niet zo snel in je op. Zeker de eilanden voor de kust van het land Zanzibar, Mafia en Pemba, zijn geweldige zonnige bestemmingen voor in de winter. Deze eilanden liggen voor de kust van het noorden van Tanzania. Jarenlang werden de eilanden gebruikt door Arabische handelaren, waar ze exotische kruiden kochten en meebrachten naar Europa. Later gebruikten de Duitsers en Britten het als administratieve basis. Het resultaat hiervan is een prachtige architectuur met koloniale invloeden.

© Pixabay.com

Oogverblindende stranden op Zanzibar
Stone Town op Zanzibar biedt de mystiek van het Oosten. In de stad staan uitstekende hotels en accommodaties en een aantal geweldig goede restaurants. Loop door de steegjes en neem een kijkje bij de kleine marktkraampjes die een diversiteit aan kruiden en gedroogde vis bieden. Maar waar Zanzibar het meest om bekend staat, zijn de schitterende stranden. Sommige zijn smalle, exclusieve baaien en anderen zijn langgerekte stroken met wit zand die mooi aftekenen tegen het turquoise zeewater. Het eiland is omringt door riffen, waardoor het water helder en kalm is. Een uitstekende plek om te snorkelen of te duiken!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Van grote hotels tot exclusieve kleine hotels
De stijl van de accommodatie varieert van grote resorts met wel meer dan 100 kamers en veel faciliteiten, tot kleine exclusieve hotels die veel privacy en luxe bieden. Deze chique hotels zijn uitstekend voor een romantische ontsnapping. Het is niet voor niets dat sommige best beoordeelde hotels van de wereld op Zanzibar te vinden zijn.

© Pixabay.com

Authentieke eilanden Pemba en Mafia
Als je graag een vakantie wil boeken naar bestemmingen die minder toeristisch zijn, kies dan voor Pemba of Mafia. Deze eilanden zijn het Zanzibar van 20 jaar geleden. Ze zijn nog steeds slaperig en ontspannen. De accommodaties zijn smal en intiem. Ze zijn niet basic, maar doen denken aan een strandhut. Er zijn een aantal geweldige plaatsen om te verblijven. Niet voor niets posten beroemdheden foto’s van vakanties op deze eilanden online. Wil je graag onder de blote sterrenhemel slapen, gebouwd op een platform aan de kust? Geen probleem. Wil je onder water slapen, omgeven door vissen die langs de glazen muren zwemmen? Geen probleem. Wil je een paar dagen ontsnappen van de moderne wereld? Kom dan naar deze eilanden.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Denk een beetje anders
Als je graag wil reizen naar de winterzon, denk dan een beetje anders. Er zijn geweldige plaatsen waar veel mensen nog niet van af weten. Die plaatsen bieden het beste weer en prachtige ervaringen. Is het deze winter nog niet mogelijk om zo’n mooie vakantie te boeken? Droom dan alvast weg en ga in gedachten naar de prachtige witte stranden van deze eilanden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *