Reizen.be > Walvissen spotten in IJsland

Walvissen spotten in IJsland

Reizen kun je natuurlijk op ontzettend veel verschillende manieren doen. Sommigen kiezen ervoor om meerdere weken te genieten van zon, zee en strand. Anderen zien liever meer van de wereld en bezoeken daarom iedere keer weer een ander land om de cultuur en de natuur daar te leren kennen. Voor georganiseerde reizen naar de mooiste plekken op onze wereld, ben je bij reisorganisatie Zuiderhuis aan het juiste adres. Deze reisorganisatie beschikt over een enorm ruim aanbod aan bijzondere reizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie naar IJsland? Bezoek de geisers en ontmoet één van de allergrootste dieren ter wereld: de Walvis. Door deze reis te boeken, weet je vrijwel zeker dat je deze imposante dieren ontmoet!

© Pixabay.com

Walvissen en Orka’s
De kans dat je walvissen ziet in IJsland, is vooral in de zomer erg groot. In dit seizoen zwemmen de gigantische vissen rondom het eiland en zie je ze op talloze verschillende plaatsen. Toch kun je ook in de winter met Zuiderhuis op vakantie naar IJsland. Ook dan beleef je hier genoeg. Orka’s leven bijvoorbeeld het hele jaar in de wateren rondom dit land. Ook in de winter organiseert men daarom excursies om deze eveneens grote vissen te ontmoeten. Rondom IJsland leven een kleine 6000 orka’s. Wist je trouwens dat deze dieren wel 90 jaren oud kunnen worden en dat vrouwtjes bij het ouder worden ook een memopauze ingaan? Wat dat betreft lijken deze bijzondere vissen heel erg veel op mensen! Wanneer je dus graag prachtige grote vissen als walvissen en orka’s tegen komt, kun je eigenlijk het hele jaar door een vakantie naar IJsland boeken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-17]

Excursies
Gelukkig hoef je niet op eigen houtje op zoek om walvissen of orka’s te spotten. Men organiseert het hele jaar door excursies die naar de beste plekjes gaan om de dieren te ontmoeten. Uiteraard weten reisorganisaties precies met welke excursies je de meeste kans maakt om de vissen daadwerkelijk te zien. Zo vertrekt er van maart tot en met december vrijwel dagelijks een boot vanuit HÚSAVÍK. Je maakt een tocht dwars doorheen de bijzondere en ongerepte natuur van de poolcirkel waarbij je bijvoorbeeld de bijzondere baai van Skjalfandi tegen komt. Terwijl je aan boord jezelf verwent met scones en warme chocolademelk spot je gegarandeerd bijzondere dieren zoals dolfijnen, zeevogels en natuurlijk walvissen. En dat allemaal in hun eigen natuurlijke omgeving. Doordat de boot over een elektronische motor beschikt, maak deze minder lawaai. De boot komt daardoor soms erg dicht in de buurt van de gigantische walvissen, zonder dat ze schrikken. Ook vanuit Reykjavik kun je een walvistocht boeken. In de meeste gevallen vaar je dan naar de baai Faxaflói waar vooral veel dwergvinvissen zwemmen. De kans is echter ook aanwezig dat je haaien of een bultrug tegen komt. Met de reis van Zuiderhuis naar IJsland weet je in ieder geval zeker dat je walvissen tegen komt. En daarbij maakt het niet eens uit in welke periode je gaat!

[do_widget id=enhancedtextwidget-17]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *