Reizen.be > De beste golfspots in Peru

De beste golfspots in Peru

Als je er even tussenuit wil, kun je natuurlijk kiezen voor veel verschillende vakanties. Sommigen kiezen voor een relaxte vakantie, terwijl anderen liever een avontuurlijke vakantie beleven. Ook een sportvakantie wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Surfen is bijvoorbeeld een erg geliefde sport. Ga op avontuur en ga surfen in Peru! Het is een uitstekend land om te gaan surfen. Bijvoorbeeld omdat je er de langste golven ter wereld vindt en omdat je op bepaalde plaatsen de hoogste golven van heel Zuid-Amerika kunt tegenkomen. Dan moet je echter wel weten waar je moet zijn. Daarom worden hieronder de vijf beste surfspots in Peru voor je op een rijtje gezet.

© wikimedia.org

Máncora
Niet alleen een erg goede surfspot maar ook nog eens ontzettend gezellig. Een groot voordeel is dat alle hotels en restaurants op een paar meter van het strand te vinden zijn. Dit tropische paradijs lig in het noorden van Peru en de surfcondities zijn er uitstekend. Je kunt namelijk vrijwel altijd rekenen op fantastische weersomstandigheden en lange golfen. Omdat het iets minder ruig is dan andere golfspots in Peru is Máncora erg geschikt voor beginners. Maak je sportvakantie hier compleet door eens te gaan kitesurfen!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Cabo Blanco
Cabo Blanco, dat in het Nederlands ‘Witte Kaap’ betekent, ligt nog verder aan de noordkust van Peru. Dit vissersdorpje is vooral bij ervaren surfers erg populair als surfspot. Niet zelden zijn de golven namelijk meters hoog. Bovendien breken ze pas vlakbij het rif, waardoor je moet weten wat je doet als je hier gaat surfen. Overigens is het hier iets minder warm dan in de andere surfoorden.

Lobitos
Op ongeveer een uurtje rijden van Organos, vind je Lobitos. Er is, op enkele hotels na, niet al teveel toerisme te vinden. Surfen is hier echter wel fantastisch waardoor je hier een uitstekende sportvakantie kunt beleven. Vooral gevorderde surfers kunnen zich hier uitleven. De omstandigheden zijn een stuk heftiger en lastiger dan bijvoorbeeld Máncora. Het weer kan hier behoorlijk verschillen en het is daarom aan te raden om altijd het weerbericht te checken voor je naar Lobitos gaat.

© wikimedia.org

Huanchaco
Een beetje in het midden van Peru ligt Huanchaco. Je vindt hier fantastische surfstranden voor zowel beginnende als gevorderde surfers. Daardoor is dit een allround surfoord waar iedereen terecht kan. Leuk extra weetje: je kunt hier ook met een caballitos het water in. Dit zijn handgemaakte kleine rieten bootjes die volgens de locals de eerste échte surfplanken in de wereld waren.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Chicama
Chicama kan niet in deze lijst ontbreken. Deze surfspot vind je vlakbij de grens met Ecuador, een stukje boven Trujillo. Er zijn hier ongelooflijk lange golven die zich uitstrekken over maar liefst vier kilometer. Je kunt eigenlijk niet terug de zee op paddelen. Je moet met de golven mee blijven gaan, net zo lang tot je terug op het strand bent. Vervolgens loop je terug om de zee in te gaan. Eigenlijk moet je hier als surfliefhebber geweest zijn vanwege de langste golfen ter wereld die je in Chicama vindt.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *