Reizen.be > Unieke trekking doorheen woelige baaien, krakende ijsmassa en grillige rotsformaties

Unieke trekking doorheen woelige baaien, krakende ijsmassa en grillige rotsformaties

Zuid-Amerika behoort tot de mooiste werelddelen op aarde. Er is hier zo ontzettend veel te zien dat je tijdens je vakantie vaak tijd en ruimte te kort komt. Gelukkig vind je bij Zuiderhuis daar een oplossing voor. Deze reisaanbieder organiseert namelijk een unieke wandelreis door één van de mooiste gebieden van het continent: Patagonia. Je trekt met een groep al wandelend door verschillende nationale parken waarbij je van de éne verbazing in de andere valt. Wacht trouwens vooral niet te lang met boeken wanneer je overtuigd bent. Deze wandelreis is namelijk ontzettend populair.

© Zuiderhuis.be

Indrukwekkende natuur
In Patagonia leefden ooit de Mapuches, een traditioneel nomadenvolk die inmiddels van de aardbodem zijn verdwenen. Vandaag de dag is het een mysterieus steppegebied waar verschillende diersoorten leven. Reizigers, wandelaars en natuurliefhebbers bezoeken het gebied graag vanwege de indrukwekkende natuur. Uiteraard wandel je tijdens deze groepsreis dwars door deze woestijn heen. Ook maak je een boottocht op het Beaglekanaal. Witte bergtoppen worden hier afgewisseld met donkere meren en enorme rotsen die midden in het kanaal liggen. Dieren leven er ook genoeg. Ontmoet pinguïns, zeeleeuwen en de meest bijzondere zeevogels. Tijdens de 20-daagse reis maak je sowieso kennis met een enorme variëteit aan natuurlijke omgevingen. Voel de kilte van het ijslandschap of ervaar hoe minimalistisch je eigenlijk bent wanneer je door de prachtige en imposante berglandschappen wandelt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-18]

Torres del Paine
Het hoogtepunt van de reis is zonder twijfel het Nationaal Park Torres del Paine. Dit bijzonder stuk natuurgebied is gevestigd in Chili en alle verschillende landschappen en ecosystemen van de regio komen hier samen. Velen beschouwen dit als het mooiste natuurgebied van heel Zuid-Amerika. De wandelreis van Zuiderhuis neemt dan ook ruim de tijd om dit gebied te bekijken. Maar liefst vijf dagen lang wandel je door dit gebied waardoor Torres del Paine eigenlijk al reden genoeg is om deze reis te boeken. De wandeling gaat door de lengabossen en langs de meest indrukwekkende kliffen. Bezichtig enorme gletsjers en bezoek de ijsmassa in de Andes die net zo groot is als heel België! Veel tijd om bij te komen van dit enorme natuurgeweld krijg je overigens niet. Je rijdt namelijk direct door naar El Calafate waarvan je nieuwe daguitstapjen maakt. Bijvoorbeeld naar Perito Moreno, een wereldberoemde gletsjer die je met eigen ogen ziet (en hoort!) schuiven.

© commons.wikimedia.org

Praktische informatie
Voordat je gaat boeken, is het wel zo handig om jezelf op de hoogte te stellen van wat praktische informatie. Deze wandelreis is namelijk vooral geschikt voor de geoefende trekker en wandelaar. Als groep draag je zelf de bagage en tenten en ook eten maken, afwassen en het kampement opzetten en afbouwen gebeurt samen. Vooral op het Torres del Paine wordt er bij deze reis van Zuiderhuis soms over lange stukken zwaar terrein gewandeld en het weer werkt ook niet altijd even goed mee. Houd dus rekening met uitdagende omstandigheden. In de steden overnacht je in hotels en tijdens de wandelingen overbrug je niet al te veel hoogteverschillen. Er reist overigens een Nederlandstalige gids met de groep mee.

[do_widget id=enhancedtextwidget-18]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *