Reizen.be > Waarom je beter naar Pilsen in plaats van Praag op citytrip kunt gaan

Waarom je beter naar Pilsen in plaats van Praag op citytrip kunt gaan

Al sinds tijden is de Tsjechische hoofdstad Praag een erg populaire bestemming om op citytrip te gaan. Met Pilsen is er echter nog een stad in dit land te vinden waar je onbeperkt kunt genieten. Sterker nog, er zijn tal van redenen op te noemen waarom juist Pilsen een veel betere stad is voor een stedentrip. Hieronder worden acht verschillende redenen gegeven waarom Pilsen een waardig alternatief is voor Praag!

© commons.wikimedia.org

Prachtige architectuur
De gebouwen, waaronder veel hotels hebben een zeer bijzondere architectuur die je zeker niet wil missen. Vooral in het oude centrum vind je bijzondere gebouwen waaronder prachtige herenhuizen die gebouwd zijn in barokstijl. Vooral op het Plein van de Republiek vind je veel verschillende mooie gebouwen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Stad van het bier
Je dacht er bij de naam van de stad wellicht direct al aan: Pilsen is vernoemd naar Pils bier. Dat bier is hier namelijk ontstaan. Tijdens je citytrip in deze stad kun je genieten van de beste bieren uit heel Europa. Ook is hier met de Pilsner Urquell Brouwerij één van de meest bekende brouwerijen ter wereld te vinden.

Altijd een festival
Hou je van festivals? Dan ben je in Pilsen op de juiste plaats. Elk seizoen wordt er namelijk een ander festival georganiseerd. Let er wel op dat de hotels snel vol zitten als je rond de tijd van zo’n festival wilt boeken.

Bron van creativiteit
Cultuur en creativiteit zijn in deze stad ontzettend belangrijk. Niet voor niets was Pilsen in 2015 de culturele hoofdstad van Europa. Als je van creativiteit houdt, moet je zeker DEPO2015 bezoeken, een artistieke zone waar veel kunstenaars te vinden zijn.

Heerlijk eten voor weinig geld!
In tegenstelling tot Praag kun je in Pilsen heerlijke traditionele gerechten bestellen tegen normale prijzen. Eet dan ook niet in je hotel, maar liever in een lokaal restaurant. Ga bijvoorbeeld eens eten bij de Beer Factory of bij Pivorský senk Na Parkánu.

Veel verschillende musea
Musea liefhebbers komen in Pilsen ogen tekort. Er is een enorme diversiteit aan musea te vinden in deze stad. Echte aanraders zijn het Museum van Kerkelijke Kunst, het Brouwerij Museum én het West-Boheemse Museum waar je en zeer zeldzame wapencollectie kunt bewonderen.

Ontspan in een bad bier

© commons.wikimedia.org


Ooit in een bad van bier willen zitten? En neen, dat is geen grap. Tijdens je citytrip in Pilsen kun je heerlijk tot rust komen in een bier spa. De Pukmistr Pilsen Beer Spa, dat net buiten het centrum van de stad ligt is wellicht de beste optie.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Grote Synagoge van Pilsen
Er heeft altijd al een grote Joodse gemeenschap in Pilsen gewoond. Onder andere door de Tweede Wereldoorlog is deze enorm afgenomen. Je vindt er echter nog steeds een enorme synagoge. De Grote Synagoge van Pilsen is de op drie na grootste synagoge van de hele wereld en stamt uit de negentiende eeuw. Tussen april en oktober is de synagoge geopend voor bezoekers.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *