Reizen.be > Al fietsend door de wijn- en olijfgaarden van Sicilië

Al fietsend door de wijn- en olijfgaarden van Sicilië

Wie aan Sicilië denkt, komt waarschijnlijk automatisch uit bij de maffia en de ruige kust die je hier vindt. Vooral langs de westelijke kustlijn vind je echter een prachtig gebied met de meest bijzondere natuur. Bergen, zee en afwisselend landschap laten je hier onbeperkt genieten van wat moeder natuur voor ons in petto heeft. Het is dan ook de ideale locatie voor een fietsvakantie. Dat is wellicht de reden dat Zuiderhuis juist deze regio heeft uitgekozen om met een groep de omgeving per fiets te gaan verkennen. Overigens komen ook kunst en cultuur volop aan bod tijdens deze bijzondere vakantie.

© Zuiderhuis.be

Veelzijdige fietstochten
Zuiderhuis neemt je op de fiets mee naar de meest onbekende en niet toeristische plaatsjes in Sicilië. Je komt door authentieke gehuchten waar de tijd stil lijkt te staan en je bezoekt bijzondere historische dorpjes met kleine steegjes en kasseien. Uiteraard fiets je ook veel door de natuur. Dwars door glooiende landschappen en bijzondere fauna en flora heen fietsend, leer je de regio tot in detail kennen. Natuurlijk staat de streek erg bekend vanwege de wijncultuur en die valt dan ook nauwelijks te negeren. Niet alleen kom je tijdens deze fietsvakantie langs tal van wijngaarden, je proeft natuurlijk ook de lekkerste lokale wijnen als je ‘s avonds op het terras aan het nagenieten bent van een bijzondere dag. Ben je een liefhebber van cultuur en historie? Ook dan kom je volop aan je trekken. Tijdens de fietstochten worden verschillende overblijfselen van Griekse bouwwerken bezocht. Daarnaast fiets je met de vakantie van Zuiderhuis langs de bijzondere mozaïeken van de Dome van Monreale.

[do_widget id=enhancedtextwidget-14]

Geniet van de gastvrijheid
En dat is echt nog lang niet alles. Je bezoekt namelijk niet alleen rustige en haast uitgestorven plaatsjes. Tijdens deze vakantie op de fiets kom je namelijk ook nog op de wat meer toeristische plaatsen. Zo worden er verschillende drukke haventjes aangedaan en kom je natuurlijk op plaatsen waar er heerlijk geluncht of wat gedronken kan worden. De tocht leidt je verder langs de bijzondere kustlijn van Sicilië waar je kunt genieten van de meest fantastische uitzichten over de zee. Je komt er tijdens deze fietsvakantie ook achter hoe vriendelijk en gastvrij de bevolking in deze streek is. Geniet van de heerlijke lokale gerechten die voor je klaargemaakt worden onder het genot van een glas plaatselijke wijn.

© Zuiderhuis.be

Verblijf
Ook de overnachtingen zijn tijdens deze vakantie erg goed geregeld. Je overnacht in de meest originele en leuke locaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oude wijnboerderij waar je de nacht doorbrengt? Ook wordt er overnacht in verschillende bijzonder landhuizen in Sicilië én in een prachtig gerenoveerd kasteel. Je wordt op deze locaties op en top verzorgd en verwend met de heerlijkste gerechten. Daarnaast is er bij sommige van deze locaties ook nog eens een zwembad aanwezig. Niet is lekkerder dan een verfrissende duik na een dag fietsen door deze warme streek!

[do_widget id=enhancedtextwidget-14]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *