Reizen.be > Een prachtige wandelreis tijdens de herfstvakantie in Schotland

Een prachtige wandelreis tijdens de herfstvakantie in Schotland

De Schotten vinden hun land het mooist in het voor- en najaar. Reisorganisatie Zuiderhuis biedt een wandelvakantie aan gedurende de herfst, omdat de natuur dan op haar mooist is, dankzij de vele roestbruine en gele kleurschakeringen in de landschappen. Bovendien is de grootste nattigheid voorbij en zullen de meeste muggen verdwenen zijn door de dalende temperaturen. Schotlandkenner en ervaren wandelgids Michaël laat u op deze reis de mooiste Schotse landschappen te voet ontdekken!

© wikipedia.org

Groots en afwisselend Schotland
Omdat Schotland zo groot en afwisselend is, kiest Michaël ieder jaar een andere regio van de Schotse hooglanden uit, waar hij u langs de mooiste wandelgebieden gidst. Dit jaar wordt er door de noordelijke Highlands getrokken waar Michaël routes heeft uitgestippeld door de meest indrukwekkende landschappen van de regio, zoals het Glen Affric, voor velen het mooiste dal van Schotland, het minder bekende maar niet minder fraaie Glen Strathfarrar, getooid door het originele ‘Caledonian Forest’ en naar het Glen Cannich waar zich het stuwmeer van Loch Mullardoch bevindt. De uitvalsbasis voor al deze wandelingen is een prachtig en authentiek landhuis nabij Loch Ness. Dit ruime en historische gebouw ligt in een groot privé-domein en is buitengewoon comfortabel. U zult er van heerlijke, zelf gekookte maaltijden genieten, waarbij de Schotse pudding zeker niet mag ontbreken!

[do_widget id=enhancedtextwidget-13]

Laat u (ver)leiden door een echte Schotland kenner

© Zuiderhuis.be

Er wordt gevlogen vanuit Amsterdam naar Schotland en ter plaatse zijn huurwagens ter beschikking. Het prachtige landhuis is uw uitvalsbasis, vanwaar u door de echte Schotland kenner Michaël Boel op sleeptouw wordt genomen. Deze Schotlandkenner woonde en werkte twee jaar in Schotland en besteedde al zijn vrije tijd aan natuurwandelingen. U kunt wel zeggen dat hij zijn hart verloren heeft aan Schotland! De reis duurt in zijn geheel acht dagen, waarvan u zes dagen zult wandelen. Hierbij wandelt u met een dagrugzak. Het niveau van de wandeltochten kan vrij pittig zijn. Soms is de ondergrond drassig en daardoor minder gemakkelijk begaanbaar en vaak zijn er geen paden. Ook de weersomstandigheden kunnen een rol spelen, met sterk wisselende temperaturen, mogelijk sneeuw en wind. De hoogteverschillen van 1000 meter vragen om een goede conditie en uitrusting. Zuiderhuis staat voor kwaliteit, expertise en kleinschaligheid. De groep zal daarom uit minimaal zeven en maximaal twaalf deelnemers bestaan, waardoor de kwaliteit van de reis gewaarborgd wordt. De maaltijden worden vaak gezamenlijk door de groep bereid wat zorgt voor een gezellige sfeer. Het karaktervolle en uiterst comfortabele landhuis beschikt over alle moderne voorzieningen. Wilt u zich graag laten verleiden door alle pracht die Schotland te bieden heeft? Dan is het zeker een aanrader om deze geweldige trip tijdens de herfstvakantie te ondernemen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-13]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *