Reizen.be > Voordeeluitjes in Leiden

Voordeeluitjes in Leiden

Wie behoefte heeft aan een gezellig weekendje weg, moet zeker eens een kijkje nemen op de site van Voordeeluitjes! Op deze website wordt u veel korting geboden op allerlei soorten vakantie- en weekendarrangementen, bijvoorbeeld naar de prachtige Nederlandse stad Leiden. Een arrangement bestaat meestal uit een hotelovernachting en entreekaarten voor een plezierig dagje uit. Zo kunt u ervoor kiezen om naar het museum Naturalis te gaan, aan boord te gaan op een rondvaartboot of Keukenhof te bezoeken. Er zijn zo veel voordelige combinaties beschikbaar, dat u het nog moeilijk krijgt met kiezen!

© Wikipedia.org

Stadskern
In de oude stadskern kijkt u werkelijk uw ogen uit. Het centrum van de stad is een typisch Nederlandse binnenstad met een gracht en veel grachtenpanden. Bijzonder in de stad zijn de 35 Leidse hofjes waarvan de eerste in de 15e eeuw in gebruik genomen is. De hofjes bestaan uit rijtjeshuizen met daartussen binnenplaatsjes en tuinen. Het is zeker de moeite waard om hier doorheen te wandelen.

Musea
Deze historische Nederlandse stad staat bekend om de vele musea die er te bezoeken zijn. Om te beginnen heeft deze stad het Museum voor Volkenkunde, waar u een ongekende collectie kunstschatten, gebruiksvoorwerpen en kleren vindt dat de mens in de afgelopen duizend jaar gecreëerd en gebruikt heeft. Wie nóg verder de geschiedenis in wil duiken, kan overwegen naar het museum Naturalis te gaan. Hier kunt u met eigen ogen het geraamte van een Tyrannosaurus rex aanschouwen. Ook kunstliefhebbers hebben aan één dag in de stad niet genoeg, want deze stad was vroeger het thuis van verschillende Nederlandse topschilders. Rembrandt en Lucas van Leyden hebben indertijd veel van hun werk in deze stad gemaakt, en dit is er nog steeds te vinden, bijvoorbeeld in museum de Lakenhal.

[do_widget id=enhancedtextwidget-3]

Natuuromgeving
Rondom de stad bevindt u zich direct in het Nederlandse polderlandschap dat zich kenmerkt door, hoe kan het ook anders, polders, windmolens en vogels. Vooral als u met de fiets op pad gaat, kunt u hier heel veel van zien. Bovendien ligt de stad midden in de bollenstreek, wat betekent dat u kunt gaan kijken naar de uitgestrekte, kleurrijke bloemenvelden waar Nederland zo bekend om staat. De Noordzeekust is eveneens op steenworp afstand van de stad. Hier kunt u op een mooie dag genieten van de zon, de zee, het strand en de duinen.

Leids Ontzet
De stad heeft een indrukwekkende geschiedenis, met als één van de hoogtepunten het Leids Ontzet dat plaatsvond op 3 oktober 1574. Het Leids Ontzet is de jaarlijkse herdenking én viering van het Beleg van Leiden. Op 3 oktober is er dus een behoorlijke feeststemming in de stad. Zet u schrap voor hutspot, haring en wittebrood!

Verblijfplaats
In deze stad zijn er aanzienlijk veel hotelmogelijkheden. Mocht u graag in het centrum van de stad verblijven, dan zijn het Golden Tulip, de Tulip Inn en het Hampshire Hotel perfect. Iets verder bij het centrum vandaan liggen het ibis hotel en de Holiday Inn. Voor welk hotel u ook kiest, ze zijn allemaal meer dan comfortabel en bieden u een warm welkom tijdens uw verblijf!

[do_widget id=enhancedtextwidget-3]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *