Reizen.be > De top-fietsbestemming van Europa: Italië

De top-fietsbestemming van Europa: Italië

Italië is een fantastisch land dat veel Belgen aanspreekt. Misschien wel omdat België en Italië meerdere gemeenschappelijke kenmerken delen. Inwoners van beide landen hebben namelijk een neus voor heerlijk eten. Zowel Italië als België heeft een indrukwekkende culturele geschiedenis en tot slot wordt er in beide landen veel gefietst. Zegt u nu zelf: de natuur, de stadjes en het volk van Italië maken dit land toch ideaal voor een fietsvakantie? Zuiderhuis biedt u fietsvakanties in veel verschillende Italiaanse regio’s zoals Toscane, Sicilië, Zuid-Tirol, Venetië en Puglia.

© Zuiderhuis.be

De Italiaanse overheid en de toeristische sector hebben er de laatste jaren hard aan gewerkt om recreatief fietsen in Italië mogelijk te maken. Voorheen was dit vooral toebedeeld aan de fanatiekste sportievelingen, maar tegenwoordig kan iedereen genieten van een fietstocht door het geweldige landschap van Italië.

Grote keuze uit fietsbestemmingen
Noord-Italië leent zich uitstekend voor fietsroutes over verkeersvrije fietspaden die ervoor zorgen dat u in alle rust van het ene dorp naar het andere kunt fietsen. In de noordelijke Alpen en de Dolomieten volgt u de rivierdalen, waardoor u voornamelijk bergafwaarts fietst.

Meer inspannende routes zijn er in de richting van Bolzano en Venetië. Hier wordt u zeker beloond voor uw fysieke inspanningen, want deze steden zijn werkelijk adembenemend. Rondom Bolzano vindt u betoverende kastelen en als u richting Venetië gaat, komt u het Gardameer en de stad Padua tegen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-8]

Wie liever niet van stad naar stad hopt, kan een reis in Bassano del Grappa of Alto Adige eens overwegen. In deze gebieden zijn fietstochten uitgezet die u steeds weer naar uw vertrouwde plekje terugbrengen. Tijdens uw verblijf doen zich voldoende mogelijkheden voor om typisch Italiaanse gerechten en wijnen te proeven.

Ook Toscane is een geliefde regio bij fietsers, omdat wondermooie natuur en imposante steden elkaar perfect afwisselen. Zo fietst u op het ene moment door een groen heuvelgebied en het andere moment door de eeuwenoude straten van Firenze of Siena. Onderweg kunt u een stop maken bij de hotspots die vermeld staan op uw nauwkeurig in elkaar gezette fietsroute. Houdt u van rust, dan is de prettigste periode om Toscane te bezoeken het voor- of najaar, aangezien er in deze periode minder toeristen aanwezig zijn.

Daarnaast biedt Zuiderhuis ook fietsvakanties op het eiland Sicilië. Hier overnacht u op unieke locaties, bijvoorbeeld op een wijnboerderij, een schitterend kasteel of in een landhuis. Een fietsvakantie op Sicilië betekent dat u voornamelijk langs de westerse kust, wijn- en olijfgaarden zult fietsen. Onderweg vangt u een blik op van authentieke Griekse tempels en de mozaïeken van Monreale. Met andere woorden: u gaat een fantastische tijd tegemoet!

© Zuiderhuis.be

Heeft u ook zin gekregen om op fietsvakantie te gaan in Italië, kies dan voor de betrouwbare reisorganisatie Zuiderhuis. Zuiderhuis heeft contact met de beste hotels, beschikt over de meest uitgebreide fietsroutes en zorgt ervoor dat uw bagage veilig aankomt. Naast fietsvakanties heeft Zuiderhuis jarenlange ervaring in het organiseren van actieve reizen, waaronder wandelvakanties, jongerenreizen en Laplandreizen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-8]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *